Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Därför pausar Kenza bloggen – på obestämd tid

05 apr, 2020 
Av
Kenza Zouiten Subosic
Kenza Zouiten Subosic, 29, har bloggat sedan hon var 15 år. Nu tar småbarnsmamman en paus från tangenterna – på obestämd tid. ”Just nu känns min blogg bara som ett ångestladdat måste”, skriver hon själv om beslutet.
Annons

I början på 00-talet slog bloggandet igenom med full kraft. Tonårstjejer i hela landet startade bloggar där de delade med sig av sin vardag. En av dem var då 15-åriga Stockholmstjejen Kenza Zouiten, numera även Subosic.

Hon blev snabbt en av landets mest framgångsrika och kan i dag livnära sig som influenser. Men, det har sitt pris. I ett inlägg med rubriken ”En paus” skriver Kenza nu att hon kommer ta en bloggpaus.

Tycker inte det är roligt

Kenza driver förutom bloggen ett Instagramkonto med nära 2 miljoner följare. Hon är delägare i klädmärket Ivyrevel och har haft både modelluppdrag och programledargig. 

”Jag vet att ni är många som undrat senaste tiden om jag tröttnat på att blogga pga min dåliga uppdatering här och nu ska jag vara helt ärlig med er”, skriver Kenza och fortsätter:

”Det senaste året har jag fått känslan av att jag endast gör det av vana ’för att jag alltid har gjort det’, jag tycker ärligt talat att det inte är så kul längre.”

Annons

Så träffade Kenza sin man

År 2017 gifte Kenza sig med sin pojkvän sedan många år, Aleksandar Subosic. I somras föddes deras första barn, sonen Nikola. Kenza menar att hon har bloggen att tacka för sin familj, hon och maken träffades nämligen på Stora bloggpriset 2009.

”Jag har älskat att blogga, jag har älskat att ha kontakten med er som hängt med under så många många år och jag har älskat att dela med mig av både toppar och dalar med er genom halva (!) mitt liv. Och såklart allt gott som bloggen fört med sig. Inte bara för min karriär utan även för mig privat. (utan bloggen hade jag kanske aldrig träffat Aleks?! <3)”, skriver hon i inlägget och passar även på att tacka alla fans som hängt med på hennes bloggresa.

Lämnar dörren på glänt

Att lägga ned bloggandet är ingenting som Kenza tar lätt på, och kanske har hon inte bestämt sig helt, resonerar hon.

”Så för att inte dra några förhastade slutsatser så kommer jag nu ta en paus på obestämd tid för att fundera och se hur jag vill göra. Kanske jag slutar blogga helt, kanske jag väljer att fortsätta men på ett annat sätt än tidigare. Något måste iallafall ske, för just nu känns min blogg bara som ett ångestladdat måste.”

Foto: TT

LÄS MER:

Annons