Efter att Rickard Olsson lämnade Bingolotto stod det snabbt klart att det var veteranen Lotta Engberg som skulle ta över sändningarna. Men hon fick också hjälp av kollegan Stefan Odelberg, som hade hoppat in som vikarie för Rickard Olsson vid ett flertal tillfällen, innan Olsson lämnade uppdraget helt.

Lotta Engberg och Stefan Odelberg delar på programlederiet, vilket innebär att de under hösten kört varannan vecka i sändningarna. Men de senaste veckorna har Stefan Odelberg inte synts till, vilket verkar ha oroat tittarna.

Men nu ger TV4 svar på tal på oron – och konstaterar att allt är som det ska. Schemat för hösten sattes tidigt, och det har från början varit planerat att Lotta Engberg ska vara programledare flera veckor på raken emellanåt.

Bingolottos pressansvarige, John Sarafian, menar att allt går enligt plan, och att tittarna kan vara lugna.

”Faktum är (vilket inte alla vet) att schemat rullar olika. Så ibland kör de vartannat, ibland två veckor i rad. Schemat sattes för länge sedan så allt går enligt plan”, meddelar John Sarafian till Hänt.

Stefan Odelbergs nära relation med Lotta Engberg

Stefan Odelberg och Lotta Engberg verkar dock ha kommit nära varandra under tiden som kolleger. Odelberg har berättat att han känner sig väldigt bekväm med Engberg som programledarpartner.

– Du vet i en relation, när man precis träffar någon så går man inte ens på toaletten hos den personen när man är hemma hos den. Sen så kanske man vågar gå på toaletten men man vågar bara pinka liksom. Sen så tar det väldigt lång tid, iallafall för mig, innan jag liksom vågar göra nästa grej hos den här personen. Sen så kommer ju nästa steg och det är att man vågar men säger att personen får ha tv:n på utanför. Så det är långt till det där att bara ha öppen toalettdörr. Så jag kan nog säga att jag och Lotta är på den grejen nu att "okej Lotta, jag kommer behöva att du går och sätter på musik nu för jag behöver göra en grej”, har han sagt i Hänt.

Läs mer:

Mikael Sandström och Lotta Engberg flyttar ihop

Lotta Engbergs kärleksstöd till pojkvännen Doktor Mikael inför nya jobbet

Rickard Olssons nya liv – byter namn

Mer läsning

Femina