Kim Kardashian har ansökt om skilsmässa från Kanye West

TT
Hela bakgrunden till Kim och Kanyes kärlekshistoria
Slå på ljud

Förra året började det pratas om att relationen mellan Kim Kardashian och Kanye West börjat svaja. Paret uppgavs bo på olika platser, han flyttade till en stor ranch i Wyoming och hon stannade kvar i sitt Los Angeles.

Och nu är det alltså bekräftat att Kim Kardashian har ansökt om skilsmässa från Kanye West, något som TMZ var först med att rapportera om.

Enligt amerikansk media ska båda dock vara överens, och även om deras äktenskap nu tar slut verkar de fortsätta vara vänner. De ska båda vilja ha delad vårdnad över sina barn North, Saint, Chicago och Psalm.

Knackiga tiden i förhållandet

Enligt källor till TMZ finns det ett äktenskapsförord, och ingen av parterna kommer att bestrida det.

Det var 2012 sedan som Kim Kardashian och Kanye West gick ut offentligt med att de var ett par, och 2014 gifte de sig i Florence, Italien. Att påstå att de hat varit ett av världens mest kända par är ingen överdrift.

Men vad ledde fram till den här skilsmässan? Jo, det ska ha börjat förra sommaren när Kanye West berättade att han skulle ställa upp i presidentvalet. Vid ett tillfälle under kampanjen bröt han ihop och berättade att han velat att Kim Kardashian skulle göra en abort.

– Även om min fru vill skiljas efter det här talet så förde hon in North till den här världen trots att jag inte ville. Hon stod upp och skyddade barnet, sade han.

Källan: Därför skiljer de sig

Det uttalande ska ha chockat Kim Kardashian, som inte fick det lättare när Kanye West fortsatte dela med sig av kontroversiella åsikter. Till sist kände hon sig tvungen att offentligt gå ut och be omvärlden om förståelse.

”Som många av er vet har Kanye en bipolär sjukdom. Alla som har det eller som har en när och kär i sitt liv som har det vet hur otroligt komplicerat och smärtsamt det är att förstå”, skrev hon då på Instagram.

Kimye ska ha gått i parterapi och försökt få äktenskapet att hålla, men till sist blev det för mycket.

– Kim tröttnade på att vänta. Hon försökte och gav det en chans. Hon ville göra det här redan förra året. Hon gav det mycket tid, men det är bara dags att gå vidare, säger en källa till E news! om anledningen till att det blev så här.

Varken Kim Kardashian eller Kanye West har kommenterat skilsmässan offentligt än.

Läs mer:

Så mycket tjänar Kardashian – på ett Instagraminlägg

Hårda kritiken mot Kardashians lyxfest

Kändisfrierier – 6 historier att inspireras av

Mest läst