Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför tackar Dolly Parton nej till en staty av sig själv

19 feb, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Dolly Parton
Dolly Parton har hyllats för sitt arbete under det gångna året, och nu vill politiker i delstaten Tennessee hylla henne med en staty.
Tack, men nej tack, svarar hon dock på det.
Annons
Dolly Parton – jobbar inte 9 to 5Brand logo
Dolly Parton – jobbar inte 9 to 5

Dolly Parton är ansedd som en av giganterna inom amerikansk country med superlåtar som Jolene, 9 to 5 och I will always love you. På senare tid har hon också hyllats för hur hon agerat under coronapandemin.

I april förra året donerade hon bland annat en miljon dollar (i runda slängar 8,5 miljoner kronor) till Vanderbilt-universitetet i Tennessee, som hjälpte till att forska fram Modernas vaccin.

Dolly Parton tackar nej till statyn

För att hedra henne har en kongressledamot i hennes hemdelstat Tennessee lagt fram ett förslag om att resa en staty i hennes ära. Det tackar hon vänligt men bestämt nej till. I ett uttalande på Twitter skriver nu legendaren att hon bett om att få förslaget borttaget.

”Jag vill tacka Tennessees lagstiftande församling för att de överväger förslaget att resa en staty av mig vid Capitol. Jag känner mig hedrar och ödmjuk av deras tanke men jag har bett församlingens ledare att inte på något sett överväga förslaget”, skriver hon.

Annons

Meddelandet fortsätter med förklaringen till varför inte vill se en staty av sig själv just nu.

”Med tanke på att som händer världen över tycker jag inte att det är passande att sätta mig på en piedestal just nu. Jag hoppas dock att någon gång längre fram, flera år från nu eller kanske efter att jag gått bort och om ni fortfarande känner att jag förtjänar det, då är jag säker på att kommer stå stolt i vårt stora State Capitol som en tacksam Tennessee-bo”, skriver Dolly Parton och avslutar:

”Under tiden kommer jag fortsätta att försöka göra gott för att få den här underbara delstaten att bli stolt”.

Mannen bakom idén vill övertala Dolly

Demokraten John Windle är mannen som lade fram förslaget, och han säger till The Tennessean att han respekterar Dolly Partons önskan, men att han vill ge hennes fans en chans att övertala henne om att det här är en bra idé. Han menar att människor som hon behövs lyftas upp mer än någonsin nu.

– För hon har fel. Hon förtjänar det här, säger John Windle.

Det återstår alltså att se om det blir en Dolly Parton-staty eller inte.

Läs mer:

Annons