Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Därför vill inte Kenza vara föräldraledig – vädjar om förståelse

03 feb, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
Om en månad är gravida Kenza Zouiten Subosic, 29, tvåbarnsmamma. Redan nu ber influencern sina fans om förståelse inför hennes beslut om föräldraledigheten. ”Sen kan folk ha hur mycket åsikter de vill”, bloggar hon nu.
Annons
5 Saker du inte visste om KenzaBrand logo
5 Saker du inte visste om Kenza

Influencern Kenza Zouiten Subosic är höggravid med sitt och maken Aleks andra barn. Den senaste tiden har hon delat med sig av allt från planerna för babynamnet och känslorna kring att skola in sin förstfödde son Nikola på förskolan till hur hon inte längre tänker posta några bilder på honom nu när han snart ska bli storebror.

Följarna har fått förstå att Kenza är mycket känslosam så här veckorna innan förlossningen, vilket hon även förklarar i sin senaste vädjan.

Har tappat sig själv

I ett blogginlägg med rubriken En ny vardag skriver Kenza:

”Jag känner mig helt lost… Har tappat mig själv. Är bara mamma. Mamma och gravid. Inget annat typ.”

Hon förklarar att hon i princip har suttit ihop med sonen Nikola sedan han föddes för 1 år och 7 månader sedan. Att han nu vistas på förskola utan henne är en stor omställning. Samtidigt har Kenza tagit ett beslut som innebär att hon kommer fortsätta låta honom gå där eftersom att hon vill ha tid och möjlighet att jobba när den nya lilla bebisen kommer.

Annons

”Nu är han där 4-5 timmar per dag och då köttar jag jobb så att jag slipper jobba kvällar och helger som jag gjort sedan han föddes.”, skriver hon och förklarar att detta är planen även framåt.

”Om 1 månad kommer dock en ny liten kille som ska ha min uppmärksamhet hela dagarna, men eftersom att de sover så mycket första månaderna iallafall så kommer det funka ändå.”

Därför är Kenza inte mammaledig

Kenza har fått många frågor kring varför hon inte tagit föräldraledigt, och om hon tänker göra det nu när den nya bebisen föds. Men hon svarar att det helt enkelt inte känns som bästa alternativet ”för att jag varken vill eller kan pausa mitt företag”, skriver hon.

”Sen kan folk ha hur mycket åsikter de vill kring att jag jobbar och inte är 100% mammaledig (...) eller att min man inte tagit/tar ut sammanhängande pappaledighet utan bara dagar här och var”.

Äger krisbolaget Ivyrevel med maken

Kenzas make Aleks Subosic är delägare i modeföretaget Ivyrevel som Kenza startade 2012. Företaget som bedriver e-handel med egendesignade kläder drabbades under 2020 hårt av corona och därför begärde makarna en rekonstruktion. I ansökningshandlingarna som de lämnade in till Stockholms tingsrätt skrev de att man till följd av inkomstbortfall haft svårt att betala ut lön till företagets 29 anställda.

Annons

Några månader senare sålde H&M-gruppen och Zalando sina ägarandelar i bolaget. Under sommaren hade Ivyrevel betalningsförelägganden hos Kronofogden, varav flera ärendet hade gått vidare till indrivning. Dessutom hade de en jätteskuld till H&M på 18 miljoner kronor. I januari i år begärde makarna företaget i konkurs.

LÄS MER:

Annons