Stina Dabrowski
1:52

Efter reklamen: Här är jobben som ger bäst betalt

(1:52)

I många år var Stina Dabrowski, nyss fyllda 70, den främsta intervjuaren på SVT, och mötte allt från världsledare till superstjärnor och idrottshjältar. Alla fick hon att öppna upp sig, och sedan hoppa rakt upp när intervjun var slut.

Nu har den tidigare tv-profilen gått i pension, och är mycket nöjd med livet.

– Jag tycker att jag lever den bästa tiden i livet just nu, pensionärstillvaron är klart underskattad. Man får göra precis som man vill och man gör bara det som är lustfullt. Jag kan inte nog säga hur mycket jag njuter av att aldrig ha bråttom eller en tid att passa, säger Stina Dabrowski till Aftonbladet.

Stina Dabrowski vill aldrig tillbaka till tv-karriären

Många andra tv-personligheter väljer att fortsätta jobba långt efter pensionsålder – Leif GW Persson och Claes Elfsberg är två exempel – men Stina Dabrowski har valt att helt lägga karriären bakom sig. I stället vill hon fokusera på allt det hon inte hann göra under sin långa karriär som profilerad reporter.

– Många av mina vänner som är äldre än jag håller fortfarande på och jobbar. Jag tycker det finns så mycket annat nu som man har försummat tidigare i livet. Det kan vara att baka bullar och surdegsbröd och att odla. Jag är också väldigt mycket med mina barnbarn, det är det roligaste av allt, säger Stina Dabrowski i tidningen.

Dabrowski, som bland annat intervjuade Margaret Thatcher under karriären och hade en egen pratshow på SVT, erkänner att hon inte har lust att någonsin intervjua en enda person igen.

– Jag skulle inte vilja intervju en enda människa igen, vare sig om det handlar om de jag har intervjuat eller någon annan. Jag känner mig helt färdigt med det, och det är skönt. Det är en underbar känsla att känna att man är färdig med någonting, säger Stina Dabrowski i Aftonbladet.

Läs mer:

Cancerfondens starka julfilm rör alla till tårar – se den här

TV4-profilen Maud Bernhagens beslut – därför är hon gråhårig

Malin Berghagens barn har vuxit upp – så ser de ut i dag

Mer läsning

Femina