Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför ville inte Kate Moss att dottern Lila skulle bli modell

22 apr, 2022 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Därför försökte Kate Moss få dottern Lila att inte gå i hennes fotspår
Kate Moss dotter Lila har gått i sin mammas fotspår och jobbar idag som modell. Nu berättar Lila Moss i en intervju med Vogue om att mamma Kate först avrådde henne från yrket.
Annons
Lila Moss - 5 saker du kanske inte visste om modellenBrand logo
Lila Moss - 5 saker du kanske inte visste om modellen

Kate Moss dotter Lila har gått i sin mammas fotspår. Som dotter till en av världens största modeller är det kanske inte så konstigt, kan man tänka. Men i en intervju med Vogue berättar Lila nu att Kate först avrådde henne från att själv bli modell.

– Hon sa alltid att ”om du vill göra det, så gör det, men jag rekommenderar det inte”, säger Lila Moss till Vogue.

Kate Moss startade sin modellkarriär som 14-åring och har berättat att hon bland annat kände sig traumatiserad av jobb hon var tvungen att göra i början av karriären.

– Ingen tar hand om dig mentalt, sa hon till Vanity fair 2012, och fortsatte:

– Det är en jättestor press på vad du måste göra.

”Var rädd att jag skulle hamna i samma fälla”

2017 startade Kate Moss sin egna agentur. Då fick hon möjlighet att ge nya unga tjejer stödet som hon aldrig fick som ung modell. Lila Moss är idag en av alla modeller som är signade hos Kate Moss Agency.

Annons

– När jag var ung var jag rädd att jag skulle hamna i samma fälla, tror jag, reflekterar Lila vidare i intervjun.

Lila Moss på catwalken.
Lila Moss på catwalken under fashion week i Milano.

Och det tog ett tag innan Lila kände sig bekväm framför kameran.

– Jag minns att mamma frågade mig om vi skulle göra ett jobb ihop när jag var 13, och jag sa ja. Men sen vaknade jag upp och tänkte ”jag kan inte göra det här”. Jag var så blyg – och jag hade tandställning, säger Lila.

Då förstod hon att hennes mamma var känd

Att växa upp med en av världens kändaste modeller till mamma kan också påverka en på annat sätt än att man väljer samma yrkesval. Men för Lila tog det ett tag innan hon förstod att hennes mamma faktiskt var känd. Först när hon var åtta började hon förstå att hennes mamma var en kändis.

– Det var först då jag förstod hela paparazzi-grejen. Att de var intresserade av henne, av någon anledning, säger hon och fortsätter berätta:

– När jag gick i mellanstadiet så sa alla ”åh, din mamma är Kate Moss!”. Och man har inte riktigt något filter i den åldern, så jag sa ”hur vet du vem hon är? Hon är gammal och tråkig!”.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons