Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Darin Zanyar tackar för stödet efter att han kom ut som gay

01 mar, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Darin Zanyars starka ord efter svåra kärlekskampen
I somras kom Darin Zanyar ut som gay. Och mer välkomnad ut än att få QX-galans pris för Årets hbtq-person kan man väl inte bli! I sitt tacktal berättade artisten om resan ut.
Annons
10 Historiska HBTQ+profilerna vi minnsBrand logo
10 Historiska HBTQ+profilerna vi minns

I samma veva som Darin Zanyar prisades till Årets hbtq-person på QX Gaygalan i början av veckan delade han med sig av delar av sin resa av att komma ut som gay. Vilket han gjorde under Pride-veckan nu i somras.

”Det här ett ovärderligt pris för mig. Tack för all kärlek och allt stöd ni visat mig ända sen jag kom ut förra året”, börjar tacktalet som bland annat publicerats på QX hemsida.

Darin är tacksam för den fina responsen

Efter att Darin kom ut som homosexuell i augusti 2020, översköljdes han med stöttande och välkomnande kommentarer på sina sociala medier. Vilket den forna Idol-deltagaren tackar gott för nu.

”Jag är så rörd av den fina responsen jag har fått från så många utav er. Jag visste verkligen inte hur det skulle tas emot, så ert fina välkomnande har betytt väldigt mycket för mig.”

”Det är inte alltid lätt att vara gay i en straight värld”

När Darin kom ut som gay nu i somras skrev han att det hade tagit honom ”ett tag” att känna sig redo med att vara öppen om sin homosexualitet. Samtidigt som han nu berättar att han känner sig stolt att kunna vara en bra förebild.

Annons

”Vi har alla olika historier och resor som vi gått igenom och jag har en sån stor respekt för alla hbtq- personer, för jag vet att det inte alltid är så enkelt att vara gay i en straight värld.”

”Det som rört mig mest är när jag insåg hur mycket det faktiskt har hjälpt andra som gått igenom samma sak och inte vågat ta det klivet jag tog. Ni som då fick modet att också komma ut eller berätta för era närmsta, det här priset delar vi tillsammans!”

LÄS MER:

Annons