david och kristina lindgren
TV: David Lindgren - 5 saker du inte visste om stjärnan
0:51

Efter reklamen: TV: David Lindgren - 5 saker du inte visste om stjärnan

(0:51)

Slå på ljud

David Lindgren, 40, har en späckat schema i vår. Förutom att leda Let's Dance tillsammans med Petra Mede på TV4 varje lördag, spelar han huvudrollen i musikalen Saturday Night Fever tre till fyra kvällar i veckan på Chinateatern i Stockholm. Med sig i ensemblen har han sin kära hustru Kristina Lindgren, 40, som spelar Davids kärleksintresse i föreställningen.

Men att jobba så tätt ihop har sina utmaningar. Det berättar paret i Malou efter tio.

Varit tillsammans över 20 år

david och kristina lindgren

Puss, älskling! David och Kristina Lindgren trivs i varandras sällskap.

Skellefteåsonen David och Göteborgstjejen Kristina träffades för över 20 år sedan på musikallinjen på Performing Arts School i Göteborg. David hade flickvän hemma i Norrland vid den tiden så under första året i skolan umgicks han och Kristina endast som vänner. Men de fattade romantiskt tycke för varandra och blev ett kärlekspar.

År 2007 gifte de sig och fyra år senare föddes första barnet, Ben. Ytterligare fyra år senare kom dottern Ella till världen. Barnen är idag 11 och 7 år gamla.

David Lindgrens ursäkt till Keyyo – efter kärleksryktet

När David och Kristina i fjol gästade Malou efter tio på TV4 berättade de om hur det påverkar familjelivet att jobba ihop flera kvällar i veckan.

Produktionens oro inför att anställa båda

– Nu när vi är i samma produktion och jobbar tre kvällar i veckan, ibland fyra så är det barnbiten som är tuff. Liksom att få ihop hela livspusslet, säger David.

– Man löser det ju, man har inget val, säger Kristina. Det tar mycket och det vi har förstått är att vi inte riktigt har plats för någonting annat. Det är jobbet och barnen.

Paret förklarar att produktionen bakom musikalen till en början var skeptiska mot att anlita dem båda av rädsla för att de inte skulle lösa logistiken med familj och jobb. Först ville de endast ha med David på tåget.

– Vi har alltid varit bra på att glädjas med varandra. När jag fick huvudrollen var det ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. När Kristina sedan fick sin roll så började jag gråta av glädje, säger David.

Barnen följer med på turné

david och kristina lindgren på scen

David och Kristina Lindgren showar ihop på Diggiloo-scenen 2021.

– Vi älskar vårat jobb men också våran familj. Det är inte så mycket runtomkring som vi gör. Vi jobbar och när vi inte jobbar så är vi med familjen, fortsätter han.

Paret har tidigare jobbat ihop på Diggilooturnéen och spelat in en gemensam julskiva.

– När vi turnérar har vi nästan alltid med oss barnen. För oss funkar det, vi tycker om att vara med familjen, säger Kristina.

– Anställer man en Lindgren får man alla fyra, fyller David skämtsamt i.

Källa: TV4 Play

Foto: TT

Se också: Kändispapporna och deras söner – när de är lika gamla
1:04

Efter reklamen: Se också: Kändispapporna och deras söner – när de är lika gamla

(1:04)

Slå på ljud
Mest läst