Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Programledarna som blev kära på jobbet

09 feb, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Programledarna som blev kära på jobbet
Kärlek på jobbet? Why not! Här är programledarna som föll för varandra på arbetstid!
Annons
5 tips på romantiska sätt att fira Alla hjärtans dagBrand logo
5 tips på romantiska sätt att fira Alla hjärtans dag

Att träffa kärleken på jobbet är inte ovanligt. Några som har haft turen att hitta den stora lyckan under arbetstid är våra kära programledare, och här har vi listat några av dem. Varar deras kärlekslycka än idag eller fick kärlekssagan ett slut?

Programledarna som blev ihop

Erik Haag och Lotta Lundgren

Erik Haag och Lotta Lundgren började jobba ihop som en programledarduo 2010 med programmet Landet brunsås. Erik Haag var gift med Martina Haag när han först började jobba ihop med Lotta Lundgren. Lotta Lundgren å sin sida hade även hon en relation med Martin Johansen. Efter en tid, när de båda brutit upp från sina tidigare relationer, stod det klart att duon inte bara klickade i tv-formatet – utan även i det privata livet. Än idag är Erik och Lotta ett par – ja, både i rutan och privat.

Annons
Erik Haag och Lotta Lundgren
Erik Haag och Lotta Lundgren 2013 under tiden de ledde programmet Historieätarna.

Renée Nyberg och David Hellenius

Paret Renée Nyberg och David Hellenius är inte direkt opopulära programledare. De har vunnit flera Kristallen-priser var under åren.

Paret träffades under inspelningen av programmet Slussen 22:00 redan 2002, när Renée var gift med ex-maken Jan Zachrisson. Men 2003 blev Renée och David ett par, och till en början var det inte helt smärtfritt.

Renée Nyberg och David Hellenius
Renée Nyberg och David Hellenius på QX galan 2007.

Först var hon inte helt säker på sin nya relation, och höll därför David gömd för sina barn Emma och Tom.

Annons

– Barnen visste ingenting. Jag gick ner med en frukostbricka på morgonen och när barnen hade somnat kunde vi umgås. David fick smyga ut och in i källaren i ett helt år, har Renée Nyberg sagt till till Expressen Söndag.

Men annat blev de sedan. Renée och David gick och gifte sig, och 2006 blev de föräldrar åt sonen Leo.

Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad

Programledarna Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal syns båda två ofta i TV4s sändningar. Anders ser vi i Nyhetsmorgon, och ett par timmar senare ser vi Henrik i Efter fem. Programledarna har varit ett par i över 15 år, och gifta sedan 2012.

Paret blev kära på jobbet, men det slog inte gnistor direkt när Henrik började på TV4 sex år efter Anders.

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal 2011.
Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal 2011, året innan de gifte sig.

– Jag hade försökt prata med Henrik några gånger. Men om jag ska vara ärlig tyckte jag mest att han var dryg, har Anders sagt i en intervju med Gotland just nu.

Annons

Men efter en tid fattade de tycke för varandra, och sedan en jobbfest som TV4 ordnat har paret hängt ihop, och kilar stadigt än idag. Idag har de två barn ihop, Nike och Erling.

Kristian Luuk och Carina Berg

Det var när Carina Berg och Kristian Luuk 2005 ledde God natt, Sverige ihop som de föll för varandra och blev kära. Att Kristian då var gift och pappa till två var inget som lyckades hindra parets kärlek – även Carina Berg var då i en annan relation. Tillsammans fick Kristian Luuk och Carina Berg sonen Holger, men 2016 fick relationen ett slut.

Carina Berg och Kristian Luuk 2007!
Carina Berg och Kristian Luuk på galej 2007!

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner. Eftersom det är barn inblandade har vi bestämt oss för att inte kommentera detta mer än så här”, så lät det på Instagram när ex-makarna kommunicerade sin separation.

Annons

Hans Fahlén och Kristin Kaspersen

När Kristin Kaspersen var i fullgång med att leda Melodifestivalen inledde hon och Hans Fahlén en relation – något som skapade en hel del rubriker då. Men första gången de träffades var när de båda arbetade för den dåvarande kanalen ZTV, för programmet Station Åre. De jobbade även ihop på Fångarna på fortet år 2003 och 2005.

Hans Fahlén och Kristin Kaspersen 2002.
Hans Fahlén och Kristin Kaspersen 2002.

Men efter både bröllop och barn beslutade de sig för att gå skilda vägar år. Idag har de delad vårdnad om sonen Leon Fahlén, som när som helst blir 18 år!

Annons

Alice Bah och Henrik Johnsson

1998 gifte sig Alice Bah och Henrik Johnsson efter att ha träffats medan de båda jobbade på SVT, där de tillsammans programledare ungdomsprogrammet Kannan. 2002 gick dock äktenskapet i kras.

Alice Bah och Henrik Johnsson
Alice Bah och Henrik Johnsson 1998.

Idag är Alice Bah Kuhnke, som hon heter nu, gift med Johannes Kuhnke, och Henrik är gift med Malin Bayard.

Dusan Umicevic och Rebecca Randhawa

Dusan Umicevic och Rebecca Randhawa jobbar båda på SVT, Dusan för kanalens klassiska sportprogram Hockeykväll och Rebecca för Utrikesbyrån. Om att jobba med samma yrke som sin partner säger Rebecca såhär:

Annons
Programledaren Rebecca Randhawa.
Programledaren Rebecca Randhawa.

– Det är mest fördelar faktiskt. Vi har stor förståelse för varandras situation och utmaningar när någon måste jobba sent eller åka iväg med kort varsel. Vi träffas i princip aldrig på jobbet, fast någon gång i somras när han körde Sportnytt och jag Rapport sågs vi i studion. Hade vi varit på samma redaktion hade det nog varit svårare, sa hon under hösten i en intervju med Damernas värld.

Och snart växer familjen. För bara dagar sedan gick paret ut med att de väntade sitt första barn ihop!

Annons
Dusan Umicevic.
Dusan Umicevic.

Jessica Almenäs och Johan Edlund

Kärlek börjar alltid med bråk, säger vi ibland. Och riktigt sant är det väl inte riktigt, förutom ibland. Jessica Almenäs och Johan Edlund jobbade båda på TV4, och gick till en början inte alls ihop. Jessica, som först tyckte att Johan var en tönt, fick senare upp ögonen för honom – något han vid tillfället inte hade fått för henne.

– Jag hade en förutfattad mening om Jessica och var iskall mot henne. Ex-modell, Fröken Sverige-deltagare, blondin. Hennes jetsetliv intresserade mig inte alls, sa Johan i en intervju med Klick! för massor av år sedan.

Annons
Jessica Almenäs och Johan Edlund.
Jessica Almenäs och Johan Edlund 2005.

Men så småningom om blev de ett par, efter månader av dålig stämning. Paret ledde bland annat ett travprogram ihop. 2005 fick de sonen Jack, men när han var ett år så beslutade sig Jessica och Johan att separera.

– Det blir inga problem, vi har alltid skilt på jobb och privatliv, sa Jessica till Aftonbladet då om att fortsätta jobba ihop med Johan efter separationen.

Sofia Geite och Johan Edlund

Idag är Johan Edlund istället gift med en annan TV4-kollega, Sofia Geite. Paret blev man och hustru 2018, och har idag de två barnen Elsa och Ester ihop.

Annons

Sofia Geite är alltså också bonusmamma till Jessica Almenäs och Johans Jack – och relationen mellan Jessica och Sofia är idag god.

Johan Edlund och Sofia Geite med barnen Elsa och Ester.
Johan Edlund och Sofia Geite med barnen Elsa och Ester.

– Vi har alltid haft en bra relation, Jessica är jättetrevlig och bra på alla sätt och vis. Det funkar jättebra, det är inga konstigheter, har Sofia berättat för Hänt.

Malin Berghagen och Martin Boman

Några som föll för varandra på jobbet var radioprogramledarna Malin Berghagen och Martin Boman, som under den tiden jobbade på olika radioprogram. Hon på Lugna favoriter, och han på Bandit rock.

Annons

– Vi träffades på radion när hon körde för Lugna favoriter. Det började mer som ett samtal. Jag är från Bollnäs och hon har bott i Hälsingland. Det var mer en samtalsgrej från början, berättade han när han var Veckans kex i Klick! 2013.

Malin Berghagen och Martin Boman
Malin Berghagen och Martin Boman 2009.

Paret var även förlovade under en tid – men det var inga ringar med i bilden.

– Det var en fin grej, men ingen Richard Gere-film direkt. Vi har ju inga ringar utan tatueringar istället.

2014 fick deras relation ett slut, på grund av att de ville olika saker, förklarade Malin Berghagen som i samma veva flyttade till Mallorca.

Annons

Tilde de Paula Eby och Daniel Möllberg

I den här konstellationen är det vår folkkära Tilde de Paula Eby som står för programledarrollen, men under en reportageresa med När & Fjärran träffade hon Daniel Möllberg. Mellan Tilde och Daniel uppstod inte bara kärlek, utan efter en tid också de två barnen Zion och Elian. Även fast relationen fick ett slut fortsatte de att jobba ihop för TV4s räkning. Daniel var bland annat redaktör under Tildes sista sändning för Nyhetsmorgon.

Tilde de Paula och Daniel Möllberg 2001.
Tilde de Paula och Daniel Möllberg 2001.

Tilde de Paula Eby och David Hellenius

Och på tal om Tilde så har hon även haft en kortare romans med programledarkollegan David Hellenius under 90-talet. Då ledde Tilde och David ungdomsprogrammet Fredagspuls tillsammans – och under senare dar har vi bland annat sett duon leda Let's dance tillsammans, innan Petra Mede och David Lindgren tog över rodret.

Annons
David och Tilde på fest för TV4s räkning 2007.

– Ja, vi hade en fling. Jag tror jag var kär i henne. Jag var jättekär i henne, har David Hellenius sagt i Gry Forssells podcast Hemma hos Gry.

Pernilla Månsson Colt och Stellan Colt

Pernilla Månsson Colt har varit folkkär i tv-rutan under många år, bland annat efter sina säsonger i Antikrundan, Husdrömmar och Trädgårdstider. Privat lever hon ihop med sin kärlek Stellan Colt, som hon hittade på jobbet – han var dock inte programledare, utan musiker.

Annons
I slutet av 90-talet gifte sig Pernilla och Stellan.

– Vi träffades på jobbet, när jag var programledare och Stellan trummis i programmets husband. Det var kärlek på arbetsplats, säger Pernilla till Expressen.

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg

Okej, kanske bubblare i sammanhanget. Men det känns dumt att inte nämna TV4-profilerna Mikael Sandström och Lotta Engberg i kategorin. De möttes väl inte riktigt på plats på jobbet. Men båda parterna jobbar för samma kanal, och syns ofta i tv-rutan – och blev ett par efter att Lotta kastat ut en krok i en intervju med Aftonbladet.

Lotta engberg doktor mikael
Lotta Engberg och Mikael Sandström.

Idag bor paret ihop på västkusten.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons