Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

David Sundins liv som trebarnspappa – har barn med medieprofilen

24 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
David Sundin om hans familj
David Sundin har med Bäst i test och Melodifestivalen blivit en av landets mest populära programledare.
I dag är han gift med hustrun Maria som han har två barn med – men han har också barn med en annan medieprofil, Klara Doktorow.
Annons
David Sundin berättar om sin sjukliga shopping i intervju med Carina BergfeldtBrand logo
David Sundin berättar om sin sjukliga shopping i intervju med Carina Bergfeldt

Komikern David Sundin har minst sagt blivit en älskad tv-personlighet de senaste åren. Han har tidigare både arbetat med reklam och varit innehållsproducent för olika tv-program, samt arbetat med sajter som 1000apor och Spermaharen. 2013 började David Sundin hålla på med standup, och via podcasten Alla mina kamrater, som han hade med vännerna Martin Soneby och På spåret-vinnaren Fritte Fritzon, började han synas allt mer i tv.

Sedan 2017 är han programledare för populära SVT-underhållningen Bäst i test tillsammans med Babben Larsson, och 2020 var han programledare för Melodifestivalen tillsammans med Linnea Henriksson och Lina Hedlund. Han har också hållit i nyårsfirandet på SVT, lett galor och skådespelat i julkalendern.

Annons

David Sundin har barn med Klara Doktorow

Det är inte bara i karriären det går bra för David Sundin – privatlivet är också fyllt av lycka. 2019 gifte han sig med Maria Sundin, tidigare Ericsson, och de har två barn tillsammans – Lotta född 2019 och Abbe född 2021.

David Sundin har också barn från sin tidigare relation med medieprofilen Klara Doktorow, 10-åriga Betty. Klara Doktorow, som många känner igen från program som Breaking news med Filip & Fredrik och radioprogrammet The daily Messiah, har berättat öppet om sorgen hon kände när hon och David skilde sig – men att skilsmässan gjorde att de kunde fortsätta tycka om varandra.

David Sundin har barn med Klara Doktorow
Klara Doktorow på Årets mama-galan 2022.

“För jag har gjort slut med min allra bästa kompis och han har gjort slut med mig. Vi är bästa kompisar. Det är så vi flyger. Det är så vi blir de föräldrar vårt barn förtjänar. Hon ska växa upp i en familj som älskar varandra och den enda lösningen för att fortsätta älska är om den familjen har två hem. Min bästa kompis är dessutom jättesmart och jätterolig. Och tjusig och cool. En fantastisk pappa”, skrev Klara i en krönika i magasinet Horisont.

Annons

I dag är Klara också omgift, och har även hon fått två barn till.

David Sundins chock över livet med tre barn

När David Sundin blev trebarnspappa var han chockad över hur stor skillnad det blev i familjen.

– Framförallt är det ju fantastiskt. Till största del... Och sedan är det ju också tufft. Det har ju visat sig att tre barn, är mycket fler än två barn. Det är inte bara som ett barn till, det är inte bara en liten ökning. Utan känslan är att det är fem-sex nya barn, har han sagt i Nyhetsmorgon.

– Helt plötsligt kan det komma ett barn, och man bara ”Juste! Du är med i vår familj, ja!”, för man har så mycket med allt. Två barn är perfekt, då kan man ett varsitt barn och håller på med det och visa uppmärksamhet. Men nu är det liksom alltid ett till som är obevakat och som kan ställa till det, skämtade han.

Annons