Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

David Sundins insikt som trebarnsfar: “Vad har jag gjort”

20 sep, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
david sundin
Nu gör komikern tillika programledaren David Sundin klart att livet som trebarnsfar är aningen kaosartat. Samtidigt medger han att han har dåligt samvete då hans fru Maria Sundin får dra ett väldigt stort lass med barnen.
Annons
TV: David Sundin berättar om sin sjukliga shopping i intervju med Carina BergfeldtBrand logo
TV: David Sundin berättar om sin sjukliga shopping i intervju med Carina Bergfeldt

I vit smokingkavaj med svarta slag och fluga äktade David Sundin, 45, sin Maria Sundin Ericson, 35, i Alunda kyrka i Uppland i sommaren 2019. Tillsammans har paret gemensamma dotter Lotta, 2, och lillkillen Abbe som kom med storken i april. Och David Sundin har även sedan tidigare dottern Betty, 8, från sin tidigare relation med Klara Doktorow.

David Sundin är en barnslig pappa

David och Maria Sundin möttes under Melodifestivalen, och inte härom året då David Sundin ledde tävlingen. Utan de föll för varandra när David arbetade som manusförfattare för programmet, och hon som projektledare för hela evenemanget. Som pappa beskriver David Sundin sig som barnslig.

– Jag har aldrig blivit riktigt vuxen utan gillar att busa och tramsa med mina barn, säger han i Året Runt. Bland alla andra tusen saker David gjort det senaste decenniet är att skriva en barnbok, Boken som inte ville bli läst, en interaktiv bok för föräldrar med förskolebarn.

Annons

– Tanken är att samarbetet med läsningen ska ge en fin gemenskap, menar David.

David Sundins insikt med barnen: Det är tufft

David Sundin har ett gediget cv, det senaste åren har han synts som programledare för allt från Kristallengalan till Melodifestivalen och flera säsonger av Bäst i test. Och nyligen dök han även upp som Dynamit-Harry i nya Jönssonligan-filmen. Och inte nog med det, i höst drar han igång med sin stand up-turné Nya svenska ord som kommer gå på flera platser i Sverige.

Dock medger han att kommande livet på turné kommer sätta familjen på prov, speciellt eftersom David Sundin numera är en nybliven trebarnsfar. Att ha tre barn är både fantastiskt och aningen kaosartat, känner David Sundin.

– Framförallt är det ju fantastiskt, slår David Sundin fast när han pratar om livet som trebarnsfar i TV4:s Nyhetsmorgon, men fortsätter:

– Till största del... Och sedan är det ju också tufft. Det har ju visat sig att tre barn, är mycket fler än två barn. Det är inte bara som ett barn till, det är inte bara en liten ökning. Utan känslan är att det är fem-sex nya barn.

Annons

David Sundins fru Maria kommer få dra ett stort lass i höst

– Helt plötsligt kan det komma ett barn, och man bara ”Juste! Du är med i vår familj, ja!”, för man har så mycket med allt. Två barn är perfekt, då kan man ett varsitt barn och håller på med det och visa uppmärksamhet. Men nu är det liksom alltid ett till som är obevakat och som kan ställa till det, förklarar David Sundin skämtsamt samtidigt som han viftar och pekar runt omkring sig.

– Det är mest jag, medger David Sundin som gör klart att han är den som står till stor del av kaoset där hemma.

– Vi har delat upp det som så, hon är lite mer sansad.

Och nu till hösten kommer David Sundin vara borta näst intill varje helg, ut på turné. Något som han känner lite dåligt samvete över för frun som då kommer behöva dra ett stort lass där hemma med alla ungar.

– Först blev jag såhär ”Vad har jag gjort? Hur kan jag göra såhär mot min fru och alla andra?”, funderar han.

– Men sen så visade det ju sig att när vi bokade in det här, för två år sedan, så var det ju faktiskt bara två barn, förklara David Sundin sig och gör klart att stand up-turnén kom att bli framskjuten på grund av pandemin.

David och Maria med lilla Betty på event 2016.
David och Maria med lilla Betty på event 2016. David var 36 år då han blev pappa första gången och 43 när han och Maria gifte sig.
TV: 5 barnnamn inspirerade av kungligheternaBrand logo
TV: 5 barnnamn inspirerade av kungligheterna
Annons