Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

De är årets vinterpratare i P1 – hela listan!

08 dec, 2017 
AvMalin Karlberg
Nu har P1 släppt listan över årets vinterpratare. Här är kändisarna som svenska folket valt att bli vintervärdar under jul och nyår.
Annons

På juldagen startar årets omgång av Vinter i P1 och som vanligt har Sveriges Radios lyssnare fått rösta fram årets vinterpratare. Programmet sänds dagligen kl. 13.00 i P1, från juldagen fram till nyårsdagen.

Årets vinterpratare 2017/2018 är:

25 december: Mia Skäringer, skådespelare, komiker och manusförfattare

26 december: Dagny Carlsson, 105-årig bloggare

27 december: William Spetz, skådespelare

28 december: Tomas Sjödin, författare, pastor och föreläsare

29 december: Magda Gad, journalist

30 december: Emil Jensen, musiker, artist och poet

31 december: Olof Wretling, skådespelare

1 januari: Tommy Ivarsson, entreprenör

Detta kommer programmen handla om:

Mia Skäringer

”Mitt program kommer att handla om döden. Det är något vi alla människor måste förhålla oss till. Vår egen och andras. Döden som fenomen, innehåller så mycket mer än sorg. Speciellt för oss som måste leva vidare i saknaden efter en människa vi älskat. Jag kommer prata om mina sista dagar med mormor, att jag i hennes dödsprocess på något sätt fick djupare kontakt med mitt eget liv.”

Annons

Dagny Carlsson

”Jag bjuder in lyssnarna till mitt hem och pratar om min barndoms jular för 100 år sedan. Det blir mycket nostalgi, men även reflektioner i vår tid. Om MeToo, min blogg och om hur jag blivit Sveriges mest fotograferade kärring.”

William Spetz

”Det är dags för William att flytta hemifrån och hans gamla låtsaskompis, som också råkar vara en känd TV4-programledare, kommer tillbaka och ber han fundera över varför han vill leva. Nyinflyttad i Stockholm börjar William för första gången att söka svaren i en tid av dejting, ångest och ensamhet.”

Tomas Sjödin

”Jag skall prata om vemod, flyttfåglar, hemlängtan och om människans inbyggda navigeringssystem. Om livslånga inre resor och om att lida av kronisk resfeber. Musiken blir genomgående vemodig. Inte nödvändigtvis sorglig, bara lite hjärtslitande.”

Magda Gad
”I mitt Vinterprogram kommer jag berätta om hur jag bosatte mig i Syrien och vilket pris jag fick betala för det. De människor jag lärde känna vände upp och ner på min värld. Vissa av dessa var IS. Till slut flyttade kriget in i mig.”

Annons

Emil Jensen
”Mitt program är ett långt brev till en person som förmodligen heter Zorb och lever om 100 000 år, i vilket jag försöker förklara allt.”

Olof Wretling
”Mitt Vinterprat i år har fått rubriken ’Hemligheten i mitt liv’. Det är en hemlighet jag har gått och burit på länge, som nu måste ut…”

Tommy Ivarsson
”Mitt Vinter på det nya årets första dag handlar om att livet går vidare. Om att leva och våga vara mänsklig. Om att välja glädjen som motor i det svåra. Så många fantastiska föräldrar har hört av sig efter mitt Sommar. Många kunde identifiera sig med känslan jag beskrev, även om de inte hade förlorat någon nära. För mig visar det hur viktigt det är att berätta. Det öppnar stängda rum, frigör nya tankar och gör oss mindre ensamma.”

Läs även:

Annons