Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

De mest populära bilderna på Instagram i Sverige 2020

18 dec, 2020 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Det har lajkats Instagram-bilder så det står härliga till, ännu ett år. Här är de mest populära bilderna på Instagram i Sverige under 2020!
Annons
Här är topp 10 mest följda på InstagramBrand logo
Här är topp 10 mest följda på Instagram

Vi har lajkat och vi har lajkat. Att Instagram är nästan allas vår favorit-app är ingen hemlis, även om vi gärna inte säger hur mycket tid vi faktiskt tillbringar där. Nu vet vi vad som lockat till sig flest gilla-markeringar i Sverige under det gångna året, Medieakademin har plockat fram de mest gillade inläggen i landet. Låt se på topp tio!

10. Greta Thunberg

På tionde plats landar ett inlägg från miljöaktivisten Greta Thunberg. Hon marknadsförde filmen om sig själv, och ja, det gillade det svenska folket!

9. Lucas Simonsson

På plats nummer nio hittar vi den svenska komikern och Youtube-stjärnan Lucas Simonsson, som skojade till det lite efter att hans mamma varit orolig över hans beslut att avsluta sina studier på Chalmers för att ägna sig åt Youtube.

Annons

”När jag hoppade av Chalmers för 3 år sen så var Mamma lite orolig. Men vi hade full kontroll....”, skriver Lucas i inlägget.

8. Carl Deman

Och den som knep den åttonde platsen var ingen mindre än Lucas Simonssons kollega Carl Deman (Lucas och Simon ingår i humorgruppen JLC). Å det som fick lajksen att trilla in var beskedet om att han och flickvännen Sanna Jörnvik väntar barn.

”Glad midsommar, vi hade lite problem med social distancing. Vi längtar efter dig!” skrev han kärleksfullt i inlägget.

Annons

7. Bianca Ingrosso

På sjunde plats kommer Bianca Ingrossos Instagram-inlägg, där hon tar farväl av och hyllar Linnea som under året gick bort i cancer. Vila i frid, Linnea.

6. Khamzat Chimaev

Jahopp, det krävdes inte mer för MMA-spelaren Khamzat Chimaev än att dra ut på en joggingtur för att dra till sig så pass mycket gilla-markeringar så att han landade på en sjätte plats.

Annons

5. Joakim Lundell

På femte plats kommer Joakim Lundells första bild ihop med sonen Lionel, direkt från sjukhuset. Och att nyfödda bebisar får oss att klicka på gilla-knappen är väl kanske inte direkt chockerande.

4. Zara Larsson

Well hello, ja det är klart att vi hittar Zara Larsson i toppen. På plats nummer fyra landar Zara Larssons Instagram-inlägg, där hon samlat en drös med ögonblick från sommaren. Vi ser bland annat henne själv poserandes på en klippa, brygghäng med vänner och ett fat med ostron. Nom!

Annons

3. Greta Thunberg, igen

Och vem om inte Greta Thunberg dyker upp på listan, ännu en gång. På tredje plats landar hennes inlägg där hon berättar att hon kommer att ta över som chefredaktör för DN – för en dag.

2. Zlatan Ibrahimovic

På en andra plats landar ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic. Han är en känd fotbollsspelare, för er som inte visste det. Det som vi då tok-gillat är ett klipp på honom själv, där han undrar om det finns någon där ute som passar i att spela rollen som honom i filmen om Zlatan.

Annons

1. Zlatan Ibrahimovic, igen

Ja, det chockerade oss inte att Greta Thunberg knep två platser på listan, och det förvånar oss inte heller att Sveriges älskling Zlatan kniper både första och andra platsen. Så, grattis får man väl säga till dig Zlatan (för vi antar att du läser det här), du är mest poppis på Instagram i landet! Det som fick flest av oss att trycka på gilla-knappen var när han kammade hem guldbollen, för 12 gången.

Läs mer:

Annons