Hans Mosesson är originalet.

Ica/Youtube

I kväll kommer det avslöjas vem som är den nästa Ica-Stig. Loa Falkman valde ju att hoppa av uppdraget i slutet av förra året. Han hade då spelat rollen i sex år – fem år fler än vad han hade räknat med.

– Jag har hållit på med det här i sex år och jag känner kanske att det är dags att lämna över den här kavajen. Ut med det gamla, in med det nya skulle man kanske kunna säga, sade Loa Falkman i sin sista reklamfilm.

De tros bli nya Ica-Stig

Därefter har spekulationerna tagit fart – och i sina reklamer har Ica släppt ledtrådar om vem det är som kommer ta över den vita kavajen. Många tycks tro att det är Suzanne Reuter eller Björn Kjellman – eller att det blir båda två. Johan Rheborg och Robert Gustafsson har också nämnts som kandidater.

Björn Kjellman har dock dementerat att han blir den nya Ica-Stig.

– Nej det kommer jag inte göra, men det hade ju varit ett drömgig, svarar han på Expressens fråga om han kommer att ta över efter Loa Falkman.

Original-Ica-Stigs ord om den nya

Loa Falkman tog i sin tur över efter Hans Mosesson – den första Ica-Stig. I samband med att den nya skådespelaren ska avslöjas har han naturligtvis fått frågor om det. Och han har märkt av uppståndelsen.

– Det har jag, men det finns bara en Ica-Stig. Men det var väldigt roligt och vi lyckades hitta fram till en del fina punchlines och karaktären satte sig så småningom. Det var på många sätt en rolig tid, men gradvis så tröttnade jag på mig själv i den rollen. Det hade både sitt pris och sin tid. Jag saknar det inte, jag saknar i så fall de jag jobbade med för det var i stort sett samma människor hela tiden, säger han till Aftonbladet.

Priset som han betalade var att bli så förknippad med Ica-Stig att han gick miste om en del filmroller, berättar han. Hans Mosesson känner också till vem det är som kommer att presenteras i kväll. Om den nästa Ica-Stig säger han kort och gott:

– Ingen klår originalet!

Läs också:

Björn Kjellmans svar på Ica-Stig-ryktena

Allt vi vet om nya Ica-Stig – då presenteras hen

Första bilderna på nya ”Ica-Stig” – hen tar över i butiken

Mest läst