Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Björn Kjellmans svar på Ica-Stig-ryktena

30 jan, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografKarin Törnblom/TT, PETER GEHRKE/ICA
Björn Kjellman om att bli Ica-Stig.
Han är ett av de hetaste namnen till att ta över som Ica-Stig. Men nu dementerar Björn Kjellman att han skulle vara aktuell som livsmedelskedjans nya ansikte utåt.
Annons

Videon kunde inte hittas

Det har varit en av frågorna som engagerat svenska folket mest de senaste veckorna: Vem blir den nya Ica-Stig?

I slutet av förra året stod det nämligen klart att Loa Falkman hoppar av reklamfilmerna efter att ha spelat rollen som Icas frontman i sex år. Han har tidigare berättat att jobbet bara skulle vara under ett år, men att han alltså blev kvar mycket längre än vad han trott.

– Jag har hållit på med det här i sex år och jag känner kanske att det är dags att lämna över den här kavajen. Ut med det gamla, in med det nya skulle man kanske kunna säga, säger Loa Falkman i sin sista reklamfilm.

Namnen som det snackas om

Sedan dess har det spekulerats i vem det är som ska ta över. Ica har nämligen varit listiga nog att inte släppa den nyheten direkt, utan istället ge ledtrådar i sina reklamer. Några av namnen som nämnt som möjliga kandidater är Suzanne Reuter, Thomas Ravelli, Måns Zelmerlöw och Johan Rheborg.

Annons

De har också spekulerats i om det kan bli två Ica-Stig. För på Icas utomhusreklam tycks det vara två olika personer som har på sig den vita kavajen. Den teorin var Hänt först att rapportera om.

Är det två olika personer på reklamskyltarna?

Björn Kjellmans egna ord om spekulationerna

Det namn som nämns allra oftast och som svenska folket verkar tro mest på Björn Kjellman. För i reklamfilmerna tycker sig många ha sett referenser till ett gäng av skådespelarens filmer. Det kanske mest tydliga var en bild på Eva och Adam, som alltså skulle vara en blinkning till Måns Herngrens och Hannes Holms film Adam & Eva som Björn Kjellman spelade en av huvudrollerna i.

Annons

Hittills har inget bekräftats, och vem (eller vilka) som blir Ica-Stig kommer att presenteras på söndagkväll. Kjellman har dock kommenterat ryktet själv till Expressen, och då låter det inte som att det är han.

– Nej det kommer jag inte göra, men det hade ju varit ett drömgig, svarar han på tidningen fråga om han kommer att ta över efter Loa Falkman.

Läs mer:

Annons