Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Disney bekräftar: Lejonkungen får en uppföljare

30 sep, 2020 
AvElin Jonsson
FotografTT/Disney
Nyversionen av ”Lejonkungen” från 2019 får en uppföljare, meddelar Disney.
Förra året kom den nya versionen av 90-tals klassikern och Disney-succén Lejonkungen , och den blev fjolårets mest sedda film på de svenska biograferna. Och nu kommer uppföljaren!
Annons
Elsa Hosk är gravid - visar upp gravidmagenBrand logo
Elsa Hosk är gravid - visar upp gravidmagen

Nu rapporterar Deadline att supersuccén och nyversionen av Lejonkungen får en uppföljare! Den nya filmen kommer skapas med samma animationsteknik som regissören Jon Favreau använde i den förra.

När var hur?

I dagsläget har inte Disney avslöjat vad den nya filmen ska handla om, och heller inte om när den väntas ha premiär på vita duken – men planerna är alltså i rullning. Och är man ett tvättäkta Lejonkungen-fan kan man väl gissa på att den likt Lejonkungen 2 – Simbas skatt från 1998, också kommer handla om Simbas dotter Kiara..! Men vem vet.

I nyversionen Lejonkungen från 2019 hade vi stora svenska röster som fick spela de lurviga lejonen.

John Lundvik stod för Simbas röst, Molly Hammar i rösten som Nala, Björn Gustafsson fick spela Timon, Linus Eklund Adolphson som Pumbaa och i bland de engelska rösterna fanns stora namn som Beyoncé som Nalas röst, och Seth Rogen som Pumbaa.

Oscarsvinnande regissör

Den nya filmen kommer regisseras av Barry Jenkins som också skrivit en Oscarsvinnande filmen Moonligth.

Annons

Nyversionen av Lejonkungen från 2019 baseras helt på Disneyklassikern från 1994 som utspelar sig i Lejonriket i Afrikas savanner, där lejonen regerar över alla andra djur som en kung. I början av filmen möts vi av den gamle och vise Rafiki som visar upp lille Simba – kung Mufasa och drottningen Sarabis nyfödda son som en dag ska ta över tronen – inför alla andra djur i Lejonriket.

Och det mörka hotet i filmen, är Scar, Simbas farbror som vill ta platsen som kung istället för Simba.

LÄS MER:

Annons