Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Disney+ släpper biofilmer för streaming – här är listan

24 mar, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
disney-filmen cruella
Snart kan du se biofilmer hemma i din egna soffa. Disney+ meddelar att flera av deras kommande rullar ska släppas för bio och streaming samtidigt.
Annons
Nytt på Disney+ i aprilBrand logo
Nytt på Disney+ i april

Disneys live actionversion av Cruella med Emma Stone i huvudrollen går upp på bio den 28 maj. Som läget är nu gapar dock biostolarna tomma och Disney har därför beslutat att även släppa filmen för global streaming på Disney+ samma datum. Samma beslut gäller också för en rad andra titlar, meddelar Disney i ett pressmeddelande.

Se Marvel-filmen Black Widow på Disney+

Pixars animerade film Luca får samma premiärupplägg när den släpps på bio och Disney+ den 18 juni. Också Marvel-filmen Black Widow med Scarlett Johanson i huvudrollen kommer gå på så väl bio som finnas tillgängligt för streaming den 9 juli.

”Denna nyhet reflekterar vårt fokus på att erbjuda våra kunder valmöjligheter och möta preferenserna hos publiken. Genom att vara flexibla i dessa tider då vi påbörjat återhämtningen från den globala coronapandemin kan vi fortsätta att erbjuda The Walt Disney Company's oefterhärmliga historieberättande till fans och familjer världen över”, säger Kareem Daniel, ordförande för Disney Media & Entertainment Distribution.

Annons

Nya premiärdatum för flera Disney-filmer

Disney meddelar även att en rad andra filmen har fått nya premiärdatum för vita duken. Om filmerna kommer släppas för strömning samma datum är ännu inte klart.

De filmer som fått nya premiärdatum är:

Free Guy, 13 augusti 2021

Shang Chi and the Legend of the Ten Rings, 3 september 2021

The King’s Man, 22 december 2021

Deep Water, 14 januari 2022

Death on the Nile, 11 februari 2022

Då öppnar biograferna igen

De tre största biografaktörerna i Sverige, Filmstaden, Svenska Bio och Folkets hus och parker, har för tillfället stängt sina salonger med några få undantag för några mindre biografer i större städer.

I nuläget ligger det ett förslag från Socialdepartementet på att den 11 april kunna öppna upp med en sittande publik på 50 personer. I en intervju med SVT Kulturnyheter säger kulturminister Amanda Lind att hon inte kan bekräfta ett fast datum ännu.

– Vi hoppas kunna återkomma med besked, det blir ju alltid smittläget som avgör i slutänden, men den modell som Folkhälsomyndigheten föreslagit, att man ska kunna ta steg framåt baserat på smittläge är väl det vi alla ser framför oss, säger hon.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons