Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Dolly Parton om klädvalen: ”Vad tänkte jag på?”

17 mar, 2022 
Avsandra skarin
FotografTt
Dolly Parton
Dolly Parton är inte bara en av countryns största stjärnor utan också känd för sina färgglada och utmärkande klädkreationer.
När hon minns tillbaka på många av sina oförglömliga kläder genom tiderna kommer positiva minnen tillbaks samtidigt som hon också ifrågasätter andra klädval som gjorts.
– Jag antar att jag inte hade något bättre för tillfället eller att jag helt enkelt tyckte att det var snyggt, säger hon.
Annons
5 saker om Cher som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Cher som du kanske inte visste

Countryns drottning Dolly och har underhållit världen i mer än 50 år. Hon är inte bara känd för sin musik utan också sina färgglada kläder med mycket mycket fransar och glitter.

I en intervju med Insider där Dolly medverkade för att prata om sin nya kollektion med baktillbehör, passade hon även på att berätta om sina favoritkläder genom tiderna.

Dolly Parton i ett av sina mest älskade plagg i 9 to 5.

Artisten, som också har varit med i flertalet filmer, avslöjar att hon älskat många av kostymerna som hon burit många av filmerna. I klassikern 9 to 5 där Dolly spelar mot Jane Fonda och Lily Tomlin, minns hon sina favoriter: en blå kappa, en gul tröja och en cowgirldräkt.

Annons
Lily Tomlin, Dolly Parton och Jane Fonda i filmen 9 to 5.

Kan skratta åt sig själv

Den outfit som betytt mest för henne är dock den vita långklänningen med vida ärmar, som hon bar när hon sjöng låten He's Alive på Country Music Association Awards 1989.

– Klänningen var så vacker med pärlor över hela den. När jag höjde armarna så såg det ut som vingar undertill, säger Dolly.

Det var ett känslosamt uppträdande för sångerskan, som hon upplevde som en spirituell höjdpunkt. Minnet finns fortfarande kvar hos Dolly och varje gång hon hon ser klänningen, påminns hon om kvällen och hur det var att framträda på scenen.

– Jag kände att jag gav något gott till världen. Så den klänningen är definitivt den mest minnesvärda för mig.

Annons

Under åren har Dolly också hunnit bära plagg som hon idag inte förstår att hon kunde ha på sig och sånt hon nu tycker ser hemskt ut.

Dolly Parton på scenen 1979.

Dolly säger att det ofta kommer fram ett skratt när hon tittar tillbaka på bilder med gamla outfits.

– Det finns en hel del kläder där jag nu säger ”hur tänkte jag egentligen?” eller ”det där ser hemskt ut!” Jag får nästan en kick av se många av de bilderna, framförallt på mitt hår. Mitt hår var större än hela mig – och så är det nästan fortfarande också.

Dolly Parton

Ålder: 76 år

Bor: Nashville, Tennessee.

Yrke: Artist, kompositör och skådespelerska.

Familj: Maken Carl Thomas Dean och hunden Billy the kid.

Längd: 152 centimeter.

Medverkade i serien The Porter Wagoner Show mellan 1967-1974 och genombrottet kom med låten Jolene 1973.

Kända hits: I will always love you, Islands in the stream och 9 to 5.

Källa: Insider.com

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons