Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Jamie Lee Curtis visar sin riktiga mage – hyllas

14 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Skådespelaren Jamie Lee Curtis är trött på att dölja hur hon ser ut på riktigt.
Därför var hon glad för möjligheten att inte hålla inne magen i sin nya film Everything everywhere all at once, något hon nu hyllas för.
– Jag har sugit in min mage sen jag var 11 år, säger Hollywoodstjärnan.
Annons
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositivaBrand logo
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

Hollywood-stjärnan Jamie Lee Curtis, 63, delade en bild på sig själv från nya filmen Everything everywhere all at once, en surrealistisk sci-fi-film där hon spelar skattemas. På bilden sitter hon i karaktär med magen synligt utbullande bakom tröjan, och äter en kaka.

Skådespelaren förklarar att hon har tröttnat på att dölja sig själv, och inte vill spela med i normerna om att allt ska se ut på ett visst sätt för att duga.

”I världen finns det en industri – en miljard-dollarindustri, biljon-dollarindustri – som handlar om att gömma saker. Concealers. Kroppsformande plagg. Filler. Behandlingar. Håraccessoarer. Hårprodukter. Allt för att dölja sanningen om vilka vi är”, skriver Jamie Lee Curtis till bilden på Instagram.

Inför filminspelningen var Jamie Lee Curtis tydlig – hon ville inte dölja något.

”Mina instruktioner till alla var tydliga: Jag vill inte dölja något. Jag har sugit in min mage sedan jag var 11, när man börjar bli medveten av både pojkar och kroppen, och jeansen är supertajta. Jag bestämde väldigt specifikt att släppa taget och lossa varje muskel jag spände för att dölja verkligheten. Det var mitt mål. Jag har aldrig känt mig friare, både kreativt och fysiskt”, konstaterar Hollywood-ikonen.

Annons

Hyllas av skådespelaren

Buzzfeed skriver att regissören Daniel Scheinert har också berättat om beslutet under inspelningen.

– Alla antar att hennes mage i filmen är en protes, men det är faktiskt hennes riktiga mage. Hon var tacksam över att vara tillåten att bara släppa fram den.

Andra är också tacksamma för att Jamie Lee Curtis visar magen – bland annat skådespelaren Lili Reinhart, känd från Netflix-serien Riverdale.

”En regissör kom en gång fram till mig före en tagning och sa ’sug in magen lite’. Tyvärr är det något jag tänker på ofta när jag filmar en scen nu. Glad att det pratas om, tack”, skriver Lili på Instagram story.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons