Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Dolly Partons oväntade beslut mitt i natten – berättar i Skavlan

04 dec, 2020 
AvAino Oxblod
FotografYui Mok/tt.
Dolly Parton jobbar inte nio till fem – hon vill helst börja jobba mitt i natten.
I fredagens Skavlan berättar countryikonen hur hon håller sig produktiv och varför hon jobbar så hårt fortfarande.
– Jag är en hårt arbetande kvinna, och jag måste börja tidigt för att få saker gjort som jag måste göra, säger Dolly Parton i Skavlan.
Annons
Dolly Parton – jobbar inte 9 to 5Brand logo
Dolly Parton – jobbar inte 9 to 5

Dolly Parton, 74, är känd för sin produktivitet, och har skrivit över 3000 låtar under sin långa karriär, med titlar som Jolene och I will always love you bland de mest kända.

På fredagen gästar hon Skavlan via länk från sitt hem i Nashville, och konstaterar att hon tycker om att jobba hårt och har mycket som måste bli gjort. Men hon väljer bort de vanliga arbetstiderna, som hon själv sjunger om i hitlåten Nine to five.

– Jag är en hårt arbetande kvinna, och jag måste börja tidigt för att få saker gjort som jag måste göra. Men jag brukar gå upp tre på morgonen, för jag lägger mig tidigt och jag behöver inte så mycket sömn, säger artisten i Skavlan i SVT.

Dolly Parton jobbar helst fram till sju på morgonen

Jobbar man med Dolly Parton verkar man behöva vara beredd på riktigt tidiga telefonsamtal – allt sånt vill artisten nämligen avverka innan sju på morgonen.

– Men jag är uppe och jobbar, jag jobbar som bäst mellan tre och sju på morgonen, jag gör en hel dags arbete under den tiden på dygnet. Jag gör mina samtal, svarar på brev, går igenom mina anteckningar, säger hon.

Annons

Att jobba så tidigt på morgonen fyller artisten med ett lugn, och hon känner sig också närmare Gud när alla andra fortfarande sover.

– Jag älskar den tiden på morgonen, som jag kallar mina småtimmar. Det är min gudstid, så att säga. Då är allt annat lugnt, världens energi är lugn, och jag har min egen tid att jobba och tänka klart. Det är min bästa tid att jobba på, säger Dolly Parton i Skavlan.

Skavlan sänds fredagar 21.00 på SVT1.

Läs mer:

Annons