Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Drottning Elizabeths lugn – inför Meghan och Harrys intervju

07 mar, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
meghan harry drottningen
Natten till måndag sänds Oprah Winfreys intervju med Meghan och prins Harry på amerikanska CBS. Nu kommer uppgifter om hur Buckingham Palace tänker hantera parets hårda kängor som väntas riktas mot kungahuset.
Annons
Meghan Markle drabbad av missfall - berättar i öppet brevBrand logo
Meghan Markle drabbad av missfall - berättar i öppet brev

Det brittiska hovet är fast beslutna om att inte spela Meghan och prins Harrys spel, uppger en källa till Daily Mail dagen innan intervjun där Oprah Winfrey flaggat för att ”ingenting kommer hållas tillbaka” släpps.

I en teaser inför sändningen har vi kunnat se hur Meghan, som är gravid med parets andra barn, meddelar att:

– Jag är redo att prata.

Så här kommer Buckingham Palace att hantera uppståndelsen.

Drottningens 99-årige make på sjukhus

Enligt Daily Mails källor inne i Buckingham Palace, som citerats av Expressen, är stämningen lugn.

– På måndag kommer de flesta i Storbritannien tänka på att gå tillbaka till skolorna, få vaccin och se fram emot att hertigen av Edinburgh får lämna sjukhuset. Det här är bara något som sker vid sidan av, säger en av källorna till tidningen.

Hertigen av Edinburgh är prins Philip, drottning Elizabeths 99-årige make som ligger på sjukhus efter att ha genomgått en hjärtoperation. Källan menar att drottningen och hovets fokus inte ligger på Megan och prins Harrys intervju just nu.

Annons

– Vi har inte en aning om vad de säger i intervjun. Men det finns en beslutsamhet att inte spela deras spel. Det mesta som sägs kommer att glömmas med tiden. Historien har lärt oss att det bara är intervjuaren som är vinnare på såna här program.

Höga förväntningar efter dramatiska klipp

Inför att intervjun sänds i USA klockan 02.00 natten mot måndag har förväntningarna byggts upp. Förhandsklippen från tv-kanalen CBS har avlöst varandra, det ena mer dramatiskt än det andra. I ett kallar Meghan det brittiska kungahuset för ’Firman’ och säger:

– Jag vet inte hur de kan förvänta sig att vi, efter all den här tiden, skulle fortsätta vara tysta, om nu Firman spelar en aktiv roll för att hålla liv i felaktigheter om oss.

Oprah with Meghan & Harry sänds även måndag 8 mars klockan 21.00 svensk tid på TV3 samt på Viafree.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons