Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Meghan Markle slår tillbaka mot anklagelser om mobbing

04 mar, 2021 
AvAino Oxblod
Fotograftt,
Meghan Markle har anklagats för att ha mobbat flera av sin anställda vid brittiska hovet så mycket att de valde att lämna jobbet.
Medan hovet tar allvarligt på anklagelserna, så slår Meghan tillbaka och säger att det är en smutskastningskampanj.
– Jag vet inte hur de kan förvänta sig att efter allt den här tiden, att vi fortfarande skulle vara tysta, säger Meghan i den kommande intervjun med Oprah Winfrey.
Annons
Det här är drottning Elizabeth - världens äldsta monarkBrand logo
Det här är drottning Elizabeth - världens äldsta monark

Bara dagar innan den omtalade intervjun med Meghan Markle och prins Harry, som Oprah Winfrey har gjort, ska sändas världen över, så kommer det nu anklagelser mot Meghan och hennes beteende under tiden i det brittiska hovet.

Uppgiftslämnare till The Times säger att hertiginnan under sina två år i kungafamiljen mobbade två personer i personalstyrkan så mycket att de valde att säga upp sig. Personerna ska emellanåt ha drivits till tårar av Meghans manipulativa och förnedrande beteende, skriver tidningen.

Efter anklagelserna har det brittiska kungahuset sagt att de ska se över vad som har hänt, då de inte tolererar mobbing mot anställda.

I ett uttalande av Meghan Markles talesperson så fördömer man dock anklagelserna, och menar att det hela är en smutskastningskampanj.

”Låt oss kalla det för vad det är – en beräknande och lögnaktig smutskastningskampanj baserad på vilseledande och skadlig desinformation. Vi är besvikna att se den här ärekränkande porträtteringen av hertiginnan av Sussex i media”, skriver man i uttalandet.

Annons

Meghan Markle till Oprah: Hovet sprider falsk information

Talespersonen lyfter också den speciella tajmingen – att gamla anklagelser kommer upp till ytan precis före deras stora intervju med Oprah Winfrey.

”Det är ingen tillfällighet att förvridna och flera år gamla anklagelser med syfte att underminera hertiginnan når brittisk press kort innan hon och hertigen ska tala öppet och ärligt om sina upplevelser under de senaste åren.”

Nu har det också släppts ett nytt klipp från intervjun med Oprah Winfrey, där hon frågar just hur det känns att kungahuset kommer lyssna på vad de säger. I klippet menar Meghan Markle att hovet, som hon kallar Firman, spridit falsk information om henne och prins Harry.

– Hur känner du kring att hovet får höra dig berätta din sanning i dag, undrar Oprah Winfrey i klippet.

– Jag vet inte hur de kan förvänta sig att efter allt den här tiden, att vi fortfarande skulle vara tysta, om Firman har en aktiv roll i att sprida falsk fakta om oss. Och om det gör att vi riskerar att förlora saker... det mycket som redan har gått förlorat, säger Meghan Markle i Oprah-intervjun.

Annons