Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ebba Blitz försvann från rampljuset – det här gör hon i dag

18 mar, 2021 
Ebba Blitz var ett välkänt ansikte för de flesta när hon på 90-talet slog igenom som tv-programledare i ZTV.
Men nu har hon tagit ett steg bort från tv-rutan, gör helt andra saker – och har flyttat utomlands.
– Men det är spännande jobba med det vi gör och våra kunder finns i USA, säger Ebba Blitz.
Annons
Det här gjorde programledarna innan SVTBrand logo
Det här gjorde programledarna innan SVT

På 90-talet slog Ebba Blitz, idag 50, igenom som programledare i ungdomskanalen ZTV, och skulle under karriären komma att vara programledare både för Reslust i TV4, och Draknästet i SVT.

Men nu är det 10 år sedan Ebba Blitz valde att lägga tv-karriären helt på hyllan och byta liv totalt.

I dag bor hon i Florida i USA med maken Fredrik Lövstedt, som hon också driver ett it-företag ihop med.

I en intervju gjord med Expressen sommaren 2020 berättar Ebba att hon tycker om att ladda sina batterier i Sverige, men att det funkar bra att bo i USA – och att det är viktigt att bo där för karriärens skull.

– Det känns jätterätt att bo där så länge jag kan komma tillbaka till Sverige och tanka lite Sverige. Jag njuter kolossalt av kräftor och kantarellplockning nu och det finns bara här. Det är fantastiskt och jag saknar det. Men det är spännande jobba med det vi gör och våra kunder finns i USA och det är där vi växer och vill vara nu, säger Ebba Blitz till Expressen.

Annons

Ebba Blitz flyttade från Sverige 2015 – trivs i USA

Det var 2015 som paret valde att ta det stora steget och flytta över Atlanten. Paret inte bara jobbar ihop, de har också två barn tillsammans, men trots det ser hon bara fördelar med att jobba ihop med sin partner. De har två olika roller inom företaget menar hon.

– Det är väldigt roligt jobba tillsammans med min man. Vi är väldigt olika, jag älskar alla utåtaktiviter, att gå på konferenser, nätverka och säljdelen tycker jag är rolig. Min man driver produktutvecklingen och den tekniska biten, vi har helt olika funktioner i bolaget. Vi hade inte velat eller kunnat byta med varandra, säger hon i Expressen.

Ebba saknar inte tv-karriären, men ser tillbaka på den med värme – speciellt att göra direktsända program.

– Jag älskade att programleda. Det roligaste tyckte jag var direktsändningar. Man pratar mycket om mindfulness och vara mycket i stunden. En direktsändning är faktiskt lik mindfulness för man är bara i stunden. Det är väldigt roligt, jag älskar att vara programledare och tyckte att det var ett fantastiskt roligt jobb, säger hon.

Ebba Blitz 2014.
Annons