Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Efter kollapsen i tv – så lever väder-Nils i dag

04 jul, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Han blev väder-Nils med hela Sverige. Sedan kom kollapsen – i direktsänd tv. Vi berättar hur profilen mår, och lever, i dag.
Annons
David Batra i ny SVT-serie: besöker extrema miljöerBrand logo
David Batra i ny SVT-serie: besöker extrema miljöer

För sju år sedan hände det som många drömmer mardrömmar om. Mitt i en sändning kollapsade meterologen Nils Holmqvist – inför tiotusentals tittare. Plötsligt var han, som alltid levererade vädret säkert, osammanhängande och tycktes besvärad.

– Ursäkta den här prognosen, sa han.

Nils fortsatte:

– Jag tror jag kan vara lite sjuk.

Han tvingades åka till sjukhus efter sändningen, men fick inget svar om orsaken.

– Jag vet inte riktigt vad som utlöste händelsen, men min hälsa var inte okej. Jag hade känt mig svag under några veckor och min balans var dålig. Jag missade trappsteg och var allmänt fumlig. Jag kände redan innan det här tillfället att jag behövde vara ledig, så jag skulle kompa ut resten av veckan samma dag. Tyvärr var det en dag för sent, har Nils berättat.

Annons

I samband med kollapsen fick han göra en hel del tester men fortfarande är man osäker på vad insjuknandet kan ha berott på.

– Stressrelaterat ligger nära till hands att gissa på… Hoppas det var en engångsföreteelse. Jag blickar i alla fall bara framåt nu.

Att bli sjuk i tv var en jobbig upplevelse.

– Där hade vi ett litet trauma i mitt annars så enkla liv, har han sagt till Svensk Damtidning.

För Hänt har han berättat att han är en smula orolig för att drabbas igen.

Så lever Nils Holmqvist – fru och barn

Men, Nils är i dag tillbaka i rutan. Nu mår han bra. Hans intresse för väder vaknade tidigt. Och han pratar mer än gärna väder, också på fritiden.

Privat lever Nils tillsammans med sin hustru, Julia. De möttes i Lund, på en fest. Det sa klick.

– Jag ska kanske inte säga att det var kärlek vid första ögonkastet, men det var i alla fall någon form av stark åtrå. Jag tänkte: ”Gud, den här tjejen är speciell!” Hon var verkligen vacker, har Nils berättat för Hänt.

John Pohlman och Nils Holmqvist, 2019.

Paret är nu lyckligt gifta, sedan 2019, och har en son, Pelle, som är född för fyra år sedan, 2020.

Så, hur ser framtidsplanerna ut för familjen?

– Jag skulle vilja jobba som meteorolog utomlands. Svärfar är född i Italien. För mig har det länge varit en dröm att jobba där, men det kommer nog aldrig bli av. Meteorologerna i Italien pratar så himla rappt. Då är det större chans att jag förverkligar min dröm om att få bo lantligt vid vattnet. Du vet, odla växter. Påta i en trädgård. Det skulle vara skönt. Jag vill gärna ha större avstånd till grannarna, har Nils förklarat för Hänt.

Annons