Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Efter Sveriges mästerkock – det gör Catarina König med pengarna

06 apr, 2016 
Catarina König kan numera titulera sig vinnare av Sveriges mästerkock 2016! Nu berättar hon för Femina om juryn, drömrestaurangen och vad hon ska göra med vinstpengarna.
Annons
sveriges-masterkock-2

Efter en hård kamp utsågs Catarina König till vinnaren av tv4-programmet ”Sveriges mästerkock”.

– När de sa mitt namn fick jag en blackout, berättar hon nu för Femina.

Under alla de veckor som Catarina känt till sin vinst har hon lyckats hålla glädjebeskedet hemligt, till och med för de allra närmsta vännerna. I stället har de alla samlats i hennes soffa hemma i Uppsala varje onsdag och sett programmen, samtidigt som spänningen har stigit.

– Det känns fantastiskt att äntligen få prata med alla om det, utbrister hon.

Just nu äger ”Sveriges mästerkock”-vinnaren en klädaffär i Uppsala som till stor del sköter sig själv. Hennes tanke är därför att starta en ny karriär samtidigt som klädbutiken lever vidare. En karriär inom matlagningsbranschen. Drömmen är att starta en egen köttrestaurang med influenser från världens alla osande kök.

Annons

– Men jag vet inte vad den skulle heta. Min klädaffär är döpt efter mitt efternamn, König, så kanske något liknande.

sveriges-masterkock-3

Vinnaren av Sveriges mästerkock vinner inte bara ett kokbokskontrakt, utan även 250 000  kronor. Pengar som Catarina redan vet vad hon ska göra med.

– Jag ska göra ett nytt kök hemma. Jag vill ha en stor spis och rejäla ytor. Jag har redan börjat planera hur det ska se ut, berättar hon.

Under säsongen har vi fått se tårar och skratt från både deltagarna men inte minst jurymedlemmarna. Och Catarina passar på att hylla just juryn lite extra och avslöjar samtidigt att Leif Mannerström är jurygruppens mest känslosamma medlem.

Annons

– Han är som en stor nallebjörn. Omtänksam och fick en tår i ögonen varje gång någon var tvungen att lämna.

Hon beskriver Mischa Billing som otroligt glad, en person man gärna vill ha omkring sig medan Markus Aujalay är den hon känner sig närmast rent matmässigt.
– Som person har han glimten i ögat och är väldigt rättvis, förklarar Catarina.

Med sin nya kokbok planerar den nyblivna kockvinnaren att koppla samman hennes två intressen – mode och matlagning. Och även vid spisen är hon alltid snyggt klädd.

– Ett tips är att inte bära en sidenblus vid spisen, men annars tycker jag om att bara slänga på mig ett förkläde över samma kläder som jag sedan ska äta i, även när jag bjuder på finare middag.

Vad som hamnar på middagsbordet där hemma varierar, och Catarina berättar att hon gärna testar nya smakupplevelser. Förutom när det kommer till en ytterst svensk råvara.

– Surströmming skulle aldrig komma in i min kyl. Jag har aldrig smakat det och tänker aldrig göra det heller. Även pölsa är något jag helst inte äter.

Gilla oss på Facebook för mer lästips:

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons