Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Efva Attling om otroheten mot Niklas Strömstedt

26 okt, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
I mitten av nittiotalet gick Niklas Strömstedt och Efva Attling skilda vägar efter 15 år tillsammans. Detta eftersom Efva Attling inledde en affär med Eva Dahlgren bakom Niklas Strömstedts rygg.
Nu berättar Efva Attling om den intensiva perioden.
Annons
TV: Efva Attlings stilråd till kvinnor över 50Brand logo
TV: Efva Attlings stilråd till kvinnor över 50

I sitt sommarprat i P1 berättade Niklas Strömstedt om känslorna som uppkom efter det att hans dåvarande fru Efva Attling träffat en annan.

– Jag gick ut och satte mig i bilen och bara körde. Alldeles tom, alldeles full. Livrädd för framtiden så klart, berättade han i Sommar i P1.

Musikern Niklas Strömstedt och designern Efva Attling gifte sig 1985 och var gifta i tio år. Under äktenskapet fick de sönerna Adam, 33, och Simon, 29, tillsammans. Ett år efter skilsmässan gifte sig Efva med artisten Eva Dahlgren, och de möttes redan under Niklas Strömstedt och Efva Attlings äktenskap.

Annons
efva attling och niklas strömstedt.
Tre år efter uppbrottet, 1998, föddes Maja – Agneta Sjödins och Niklas Strömstedts dotter.

”Väldigt exceptionellt att två tjejer gifter sig”

Idag är relationen mellan Efva Attling och Niklas Strömstedt god, och när Attling gästar podcasten Nemo möter en vän gör hon klart att han är en god vän och att de är ”ganska tajta”. Samtalet förs vidare inpå det ståhej uppbrottet orsakade i pressen och kring fikaborden när det begav sig där på nittiotalet.

– Man kan ju förstå det när man fått distansen till det – att det var ju väldigt exceptionellt att två kända personer, två tjejer gifter sig. Men jag tror att det har hjälpt till väldigt mycket för dem som har bott i kanske en mindre stad och varit homosexuell.

Annons

– Sen så tycker jag att det verkligen har förändrats. Det är ju ingen big deal idag. Det har blivit mycket mycket bättre även fast det inte är bra hela vägen, säger Efva Attling samtidigt som hon hyllar sin fru Eva Dahlgren.

Niklas Strömstedt: Hade ju känt Eva Dahlgren i flera år

I podcasten Hundåren av Tomas Andersson Wij har Niklas Strömstedt tidigare berättat om otroheten, och om att Efva Attling inledde en affär med Eva Dahlgren bakom Niklas Strömstedts rygg.

– Vi kände ju Eva Dahlgren båda två, vi hade umgåtts med henne i flera år, säger Niklas i podden och fortsätter:

– Som det är i relationer, det kan ta slut och kärleken kan ta slut. Efva och jag hade varit ihop i femton år. Vi hade fått två barn och vi växte ifrån varandra, det var inte mer än så. Det tog slut, och då är det inte så konstigt att man vänder sig till någon annan.

Under nittiotalet var Efva Attling och Eva Dahlgren ett av Sveriges mest omskrivna par.
Annons
The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons