Elsa Billgren om att inte kunna få fler barn: “Inget sorgligt med “bara” ett”
Här är 6 saker du vill veta om Elsa Billgren
1:01

Efter reklamen: Här är 6 saker du vill veta om Elsa Billgren

(1:01)

Slå på ljud

Elsa Billgren är mamma till sonen Lynn som idag är fem år gammal. I ett inlägg på bloggen svarar hon nu på en fråga från en läsare, som handlar om hur man landar i att det inte kommer att bli ett till barn, ett syskon till sitt redan existerande barn. Hur man lär sig att leva med och acceptera sin barnlängtan. Och svaret från Elsa blir långt.

”För mig handlar det hela tiden om att absolut inte bli bitter. Jag vill helt enkelt inte, och det handlar om självkärleken. Varför ska jag, som har ett ynka liv här på jorden, ägna det åt att ångra, sakna, tänka på jobbigheter och vad som kunde blivit?”.

Drabbades av cancer när sonen var fem månader gammal

Elsa drabbades av livmoderhalscancer 2017, när sonen Lynn endast var fem månader gammal. Något som ledde till att hon opererade bort sin livmoder, och att hon inte kunnat få fler barn eller ge ett syskon till sin son är känslor som hon tampats med. Men idag landat i.

”För min egen del handlar det först om att acceptera och inse vad för sjukt jag varit med om egentligen. Jag höll på att dö ifrån mitt barn, men gjorde det inte på grund av operationen som nu är det jag bannar. Livmodern saknar jag på så många plan. Hade velat känna att jag var en i gänget. För med livmoder är det mesta möjligt. Utan är man helt körd. Kanske har den där kördheten gjort att det varit lättare att acceptera. Sen har jag insett hur otroligt underbart det är med ett barn. Det kan vara minst lika komplett som tre.”, skriver hon vidare.

Elsa Billgren och hennes partner Pontus de Wolfe på årets ELLE-gala.

Elsa Billgren och hennes partner Pontus de Wolfe på årets ELLE-gala.

Att längta efter barn beskriver hon som att befinna sig i limbo, vilket gör det svårt att fortsätta leva på. Att man behöver bestämma sig för att man är värd att ett fullt liv varje dag, trots sin längtan.

”Heart is full även med ett barn”

Bara för att normen säger att 2-3 barn gör livet komplett, betyder det inte att det stämmer.

”Heart is full även med ett barn. Att jag fick ett perfekt barn! Otroligt. Du fick det perfekta barnet för dig! Man måste få malla sig med det man har, även om det inte är det man först såg framför sig. Skryt och malla dig med ditt barn, det finns inget sorgligt med "bara" ett. Såna saker påminner jag mig om.”

Elsa Billgren har gift om sig – se bilderna från ceremonin

Mest läst