Emma Molin.

TT
TV: 5 snackisar från veckan som gått
1:19

Efter reklamen: TV: 5 snackisar från veckan som gått

(1:19)

Slå på ljud

Emma Molin, som slog igenom i humorgruppen Grotesco, är nu aktuell som regissör för Göta kanal 4, vilket blir hennes första långfilm. Tidigare i år har vi också sett henne programleda P3 Guld, och under veckodagarna hörs hon i Eftermiddag i P3 och därtill ska hon snart sätta upp Om dessa väggar kunde cykla på Cirkus i Stockholm.

2009 blev hon mamma till en son, och två år senare kom hennes dotter. De är i dag alltså 12 och 10 år gamla, och Emma Molin har tidigare berättat att när hennes första barn kom blev det en vändning i både liv och karriär.

Stjärnornas tragiska öden efter succén med Göta kanal

Emma Molins starka ord om sonen

Hon hade nämligen haft det kämpigt att komma in i skådespelarbranschen och hon släppte ett tag drömmen om lyckas där. Men när sonen väl kom förändrades hennes inställning till allt.

– Han släppte in ljuset igen, och fokus flyttades från mig och min karriär till något som jag kände var mycket viktigare. Jag kände att om this is it så är jag ändå nöjd. Och den känslan lever kvar. Om det inte går så bra kan jag tänka att men vad gör väl det, jag vet ett ställe där jag är oumbärlig, säger hon i en intervju med Kupé.

Så stöttas Nina Gunke av maken – efter alzheimersbeskedet

Eftersom pressen på att lyckas försvann hittade Emma Molin tillbaka till lyckan i skådespeleriet. Då började plötsligt flera erbjudanden att strömma in och nu går karriären alltså som på räls!

Emma Molin om att skiljas från barnen: ”Panik”

Förra året separerade hon och Grotesco-kollegan Jakob Setterberg. Det hade då varit ihop i runt 20 år. Det har naturligtvis blivit en stor omställning, och att vara ifrån sina barn har varit en av de jobbigaste bitarna.

– Det är panik timmarna innan de ska åka, men så fort jag lämnat dem blandas den enorma tomheten med en märklig frihetskänsla jag inte upplevt tidigare, säger hon till Kupé.

I intervjun berättar Emma Molin också hur hon använder sig av sin nyfunna egentid.

– Åh, att få vara ifred med sina tankar är också underbart. Då kan jag ligga i badkaret och göra lustiga röster, hitta på roliga karaktärer som jag aldrig behöver visa upp för någon. Det balanserar absolut på gränsen till galenskap, men det är okej.

Börje Salmings barn har vuxit upp - här är de idag

TV: Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn
0:39

Efter reklamen: TV: Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn

(0:39)

Slå på ljud
Mest läst