Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Emma Wiklunds okända förflutna med Leonardo DiCaprio – berättar nu

19 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Emma Wiklund hade kunnat bli Emma DiCaprio.
Innan den svenska supermodellen träffade Hans Wiklund blev hon utbjuden av Leonardo DiCaprio – men valde att inte gå ut med honom.
– Det är många kompisar som tyckte jag var dum i huvudet, berättar hon i podcasten Talk to me.
Annons
90-talets supermodeller – det här gör de i dagBrand logo
90-talets supermodeller – det här gör de i dag

Emma Wiklund, 52, var under 90-talet en av världens främsta modeller – och kanske var det anledningen till att Titanic-skådespelaren Leonardo DiCaprio, 46, fick upp ögonen för henne.

I podcasten Talk to me berättar Emma Wiklund nu om hur den populära skådespelaren bjöd ut henne, efter att ha fått upp ögonen för henne när de träffades genom en gemensam vän i Paris.

– Jag blev förfrågad av Leonardo DiCaprio att gå ut att käka, säger Emma Wiklund i podcasten.

Emma Wiklund valde dock att tacka nej till erbjudandet. Vid tillfället var hon redan i en relation, som hon inte ville ge upp för en chans med skådespelaren – något hon har kritiserats för i efterhand.

– Så jag tackade nej till det. Det var inget skambud, det var ganska trevligt. Det är många kompisar som tyckte jag var dum i huvudet.

Annons

Hans Wiklunds smarta knep för att få Emma på fall

När hon var 32 år gammal, 2001, valde Emma att ge upp modellkarriären, och hade skådespelarroller i filmerna Taxi och Taxi 2. Det var genom dem som hon hittade kärleken i maken Hans Wiklund, som var filmjournalist.

– Vi stod och pratade och så sa han: ”Jag kanske skulle få intervjua dig?”. För det hade han gjort med Taxi 1. Vi bytte nummer. Så ringde han och sa: ”Nä, men jag tänkte att vi skulle gå ut och äta middag?”, berättar hon i podcasten.

Att gå ut med Hans visade sig vara ett bra beslut – inom loppet av tre år hade de hunnit skaffa två barn och gifta sig.

– Han har fantastiska sidor. Han är otroligt smart, rolig och väldigt omtänksam. Han är väldigt hemlig. Det är något som alltid attraherat mig på ett speciellt sätt.

Annons