Erik Haag och Lotta Lundgren.

Pär Bäckstrand/TV4
TV: Se Fem snabba med Lotta Lundgren
1:57

Efter reklamen: TV: Se Fem snabba med Lotta Lundgren

(1:57)

Slå på ljud

TV4-hösten kommer att gå i Lotta Lundgren och Erik Haags tecken. Parets nya frågesport Big bang har nämligen premiär den 27 september. Och innan dess är det dags för det nya mat- och intervjuprogrammet En smak på livet.

Det är En smak på livet

Det beskrivs som ett experiment där gästerna serveras mat som de spisat under vissa delar av livet. Tanken är undersöka om det genom mat går att väcka minnen till liv.

– En smak på livet är ett experiment. Vi har grävt ner oss i fyra olika personers liv och lyckats rota fram ett antal maträtter som har haft en central betydelse i deras liv. Sen har Lotta lagat den maten och så äter vi den tillsammans och ser vad som händer, säger Erik Haag i ett pressmeddelande.

Lotta Lundgrens strategi – därför vill hon inte gråta på jobbet

– Jag gillade idén men var inte helt säker på att experimentet skulle funka, men jag har nog sällan haft mer fel faktiskt, säger Lotta Lundgren.

De gästar En smak på livet

Nu är det också klart vilka fyra personer det är som kommer att hälsa på Lotta och Erik. Och de kommer att få finfrämmande i form av Marianne Mörck, Danny Saucedo, Hanna Hellquist och Jonas Gardell!

Marianne Mörck är första gästen. Det programmet sänds 29 augusti.

Marianne Mörck är första gästen. Det programmet sänds 29 augusti.

TT

Skådespelaren Marianne Mörck har sedan filmdebuten i Hjälten (1990) synts i ett gäng Wallander-filmer och Bonusfamiljen. Bland annat! Hon har även gjort ett stort antal teaterroller och regisserat och var även julvärd i SVT 2019.

– Efter att ha fått förfrågan om att medverka i programmet En smak på livet berättade jag gladeligen om mina smakupplevelser i tid och rum. Jag kunde aldrig för mitt liv ens tänka tanken att min upplevelse i det här programmet skulle bli så galet, fantastiskt överdådigt, väl genomtänkt och jäkligt roligt, säger hon i ett pressmeddelande.

Danny Suacedo är med i En smak på livet som sänds 5 september.

Danny Suacedo är med i En smak på livet som sänds 5 september.

TT

Danny Saucedo slog igenom i Idol 2016 där han trots favoritskapet blev utröstad innan finalen. Sedan dess har karriären fortsatt, bland annat med gruppen E.M.D. och sina insatser i Melodifestivalen.

Han berättar att han först var tveksam till idén.

– Tänkte att det här blir mest trevligt att få träffa Erik och Lotta och äta en bit mat. Trodde aldrig att jag skulle få uppleva de känslorna jag fick känna. Det var verkligen som att besöka gamla korridorer från barndomen rent emotionellt. Surrealistiskt och mycket trevligt på samma gång, säger han också.

Ikonen Hanna Hellquist kommer att vara i avsnittet som sänds 12 september.

Ikonen Hanna Hellquist kommer att vara i avsnittet som sänds 12 september.

TT

Radioprofilen, författaren och krönikören Hanna Hellquist går nu bland annat att höra som programledare i Eftermiddag i P3. Hon tilldelades 2019 utmärkelsen Stora journalistpriset i kategorin Årets röst.

– Det var på riktigt en av de roligaste dagarna i mitt liv! Vi åt så gott, och jag fick träffa mina bästa vänner. Det kändes som Min stora dag. Vill göra det igen. Blir det en säsong två?, frågar hon.

Hanna Hellquists starka ord om hälsobeslutet: "Hatar det sättet"

Jonas Gardell är med i säsongsavslutningen 19 september.

Jonas Gardell är med i säsongsavslutningen 19 september.

TT

Om det blir en säsong två är ännu inte klart, men vad som däremot är det är att författaren, komikern och filmskaparen Jonas Gardell är med i ett av avsnitten.

– Det var faktiskt pirrigt att vara med i En smak på livet. De var så oerhört ambitiösa. Erik var övertänd och Lotta sådär vänligt bister som hon är. Vi pratade och åt oss igenom barndomens smaker och längtan och sedan var det som om de skildrade mitt liv genom olika matstationer, säger han om sin upplevelse från programmet.

En smak på livet har premiär den 29 augusti i år på TV4 och TV4 play.

Lotta Lundgren hyllas internationellt

TV: Se 5 Förvånande fakta om Lotta Lundgren
0:47

Efter reklamen: TV: Se 5 Förvånande fakta om Lotta Lundgren

(0:47)

Slå på ljud
Mest läst