Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Enorma stödet till Carolina Gynning – talar ut om våldtäkten

30 jan, 2023 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Carolina Gynning
Tv-profilen och konstnären Carolina Gynning berättar i Stjärnorna på slottet om en våldtäkt som hon blev utsatt i unga år.
Efter programmet har hon överrösts av kärlek.
Annons
Carolina Gynnings tuffa tid under modellårenBrand logo
Carolina Gynnings tuffa tid under modellåren

I säsongsavslutningen av Stjärnorna på slottet är det ingen mindre än Carolina Gynning, 44, som får strålkastarljuset riktat mot sig.

I avsnittet berättar hon om en våldtäkt som hon utsattes för under gymnasietiden. Hon har tidigare pratat om traumat i Sommar i P1.

”Jag ligger helt förstenad”

I Stjärnorna på slottet berättar hon om en festkväll när hon var ute med en vän och ett par bekanta killar. Gynning och kompisen bjuds på mängder med alkohol och hon börjar känna sig berusad. Vännen mår så dålig att hon åker hem, medan Carolina Gynning stannar kvar.

– Och sen är det bara svart. Och jag vaknar av att jag är helt naken och ligger i en säng, och att det ligger en kille på mig. Jag vet ju då vem det är, eftersom det är en i det här gänget, säger hon.

Annons

– De andra killarna står runtom. Jag ligger helt förstenad och försöker gapa eller röra mina armar. Jag ser ju rummet, men jag kan inte röra mig. Det är bara en sådan fruktansvärd känsla och jag fattade lite vad som skulle hända.

Skådespelaren Anja Lunqvist, 51, frågar hon blev våldtagen och Carolina Gynning svarar ja.

– De gör då saker med mig, många av dem.

Gynning: ”Jag minns den här ångesten”

Hon säger att det fortfarande är svårt att ta in vad hon utsatts för, och att hon än i dag inte klarat av att ta tag i det.

Carolina Gynning säger att hon blev drogad och hon till sist kunde börja röra sig inte, och att hon då gick därifrån.

– Jag minns den här ångesten, och solen som lyst på mig. Och jag kände mig så jävla ful och äcklig. Som att det var mitt fel. Det var en av de värsta kvällarna i mitt liv, så klart. Det var någonting som de tog ifrån mig då. En liten del av mig försvann den kvällen.

Annons

Tackar för stödet

På Instagram berättar Carolina Gynning om det stora stödet hon fått efter att hon talat ut om våldtäkten.

“TACK för ert enorma stöd efter programmet igår. Tror nästan aldrig jag fått så mycket kärlek på en och samma gång. Jag var väldigt nervös innan, för jag visste inte hur min historia skulle landa, men ni tog emot mig med öppen famn. Jag är er evigt tacksam för det”, skriver hon och tillägger:

“Vi är så många som gått igenom samma helvete, som satt djupa spår. Många av er hörde av sig i går med så fina ord. Vi bär varandra och vi ska aldrig låta mörkret vinna! Ville bara säga det.”

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons