Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Patricia Borgs svartsjuka mot Björn Borgs ex

27 jan, 2023 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Björn och Patricia Borg
Under sitt liv har tennislegendaren Björn Borg haft många omskrivna relationer.
Nu har han varit gift med Patricia Borg i över 20 år, och hon berättar att varit jobbigt att läsa om hans tidigare partners.
Annons

Björn Borg, 66, och Patricia Borg, 53, har varit gifta sedan 2002. De har en son tillsammans, 19-åriga Leo Borg som går i sin pappas fotspår och satsar på tennis.

6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmerBrand logo
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmer

Om han når samma framgångar som den elvafaldige Grand slam-vinnaren till pappa återstår att se.

”Jag är otroligt svartsjuk av mig”

Björn Borg är ansedd som en av tidernas absolut bästa tennisspelare, men vid sidan om alla vinster har det skrivits en hel del om hans privatliv. Något som varit jobbigt för hans fru Patrica Borg att hantera.

– Jag är otroligt svartsjuk av mig, så det är inte roligt. Men det känns som att läsa om en annan person – det handlar om en Björn som jag inte känner, säger hon i en intervju med Expressen från 2006 och tillägger:

Annons

– Jag tror att flera av Björns tidigare fruar och flickvänner ångrar sig, att det inte är de som lever med Björn i dag. Då kommer den här bitterheten och elakheten fram.

Björn Borgs förhållanden innan Patricia

Björn Borg var mellan 1980 och 1984 gift med den rumänska tennisspelaren Mariana Simionescu, 66. Innan skilsmässan var lagd till handlingarna fick han barn med fotomodellen Jannike Björkling, 56. Det blev en son som heter Robin Borg, 37.

Efter några år tog det förhållandet slut och Björn Borg gifte sig med den italienska sångerskan Loredana Bertè. De var äkta makar mellan 1989 och 1993.

När äktenskapet tog slut hade tennislegendaren börjat träffa amerikanskan Kari Bernhardt, 51. De mötte på en tennisplan och inledde en långvarig relation som höll fram till 2000.

Därefter hittade han alltså kärleken i Patricia Borg, eller Östfeldt som hon hette när de träffades. De gifte sig under ett sommarbröllop på Värmdö 2002, och har hållit fast vid varandra sedan dess.

De bor i en lyxig lägenhet i på 180 kvadratmeter på Norrmalm i Stockholm, och har även en bistad på ögruppen Kap Verde där de tillbringar mycket tid tillsammans.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons