Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Epsteins partner försvarar honom – kan fängslas i 35 år

23 okt, 2020 
Ghislaine Maxwell, tidigare partner till numera avlidne sexbrottslingsmiljardären Jeffrey Epstein, bevittnade aldrig några sexbrott mot minderåriga.
Det berättar hon i ett vittnesmål som nu blivit offentliggjort, skriver TT.
Maxwell kan nu dömas till 35 års fängelse, i rättegången som drar igång nästa år.
Annons

Ghislaine Maxwell, 58, har anklagats för att ha försett sin tidigare partner, numera avlidna mångmiljardären Jeffrey Epstein, med "sexslavar" – något hon själv dementerar.

Ett edssvuret vittnesmål som Maxwell gjorde 2016 har nu blivit offentliggjort, där dottern till den brittiska mediemogulen Robert Maxwell menar att hon aldrig har sett minderåriga fara illa i Epsteins sällskap – trots att han dömdes för att ha köpt sex av minderårig 2008.

Ghislaine Maxwell, som varit ett societetslejon under sin tid tillsammans med miljardären Epstein, har varit mycket negativt inställd till att hennes vittnesmål från en civilrättegång 2016 blivit offentliggjorda, och menar att det kommer göra att hennes egen rättegång nästa år inte kommer bli rättvist bedömd.

Ghislaine Maxwell anklagas för övergrepp mot kvinnor

Det var i juli som Maxwell greps av FBI, misstänkt för att ha försett Epstein med flickor från 14 år och uppåt, som han sedan utnyttjat sexuellt. Hon anklagas också för att själv ha förgripit sig på flera av kvinnorna.

Om Ghislaine Maxwell döms för brotten hon står åtalad för kan hon få upp mot 35 år i fängelse.

Jeffrey Epstein greps förra året, misstänkt för sexuella övergrepp mot minderåriga och sexköp. En månad efter att han anhållits hittades Epstein död i sin cell i häktet på Manhattan. Han ska då ha tagit sitt liv, 66 år gammal.

Jeffrey Epstein var miljardär.

Läs mer:

Annons