Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Erik Segerstedt försvann från rampljuset

15 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram.
Erik Segerstedt blev ”Snygg-Erik” med hela svenska folket när han var med Idol 2006, och kom tvåa.
Efter framgångarna med gruppen EMD har Erik dragit sig tillbaka lite från rampljuset – det här gör han i dag!
Annons
Video: Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dagBrand logo
Video: Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag

Det var 2006 och den tredje säsongen av Idol som Erik Segerstedt blev ett bekant ansikte för det svenska folket. På grund av hans utseende fick han snabbt smeknamnet ”Snygg-Erik”, och lyckades ta sig hela vägen till finalen. Där såg han sig till slut slagen av norrlänningen Markus Fagervall, som tog hem vinsten.

Erik Segerstedt och Markus Fagervalll tävlade i Idol-finalen.

Men att komma tvåa i Idol har genom åren visat sig vara mer framgångsrikt än att vinna programmet – och det gick verkligen ingen nöd på Erik heller. Han släppte först ett soloalbum, men 2009 slog Erik sig ihop med två andra Idol-killar: Danny Saucedo och Mattias Andréasson. Danny hade tävlat i programmet samma år som Erik var med, men åkt ut tidigare, och Mattias var med i programmet året efter dem.

Annons

2008 vann gruppen en Grammis i kategorin Årets låt för Jennie let me love you, och året därpå tävlade de i Melodifestivalen med Baby goodbye. Där tog deras koreograferade nummer dem till en tredjeplats, men de fick se sig slagna av Malena Ernman och Caroline af Ugglas.

EMD valde att ta en paus efter framgångarna, men har genom åren återförenats ett par gånger. När Danny Saucedo var med i Så mycket bättre 2019 överraskade han med EMD. Inför säsongen gick det rykten om en återförening, men i en artikel i Aftonbladet försökte Erik spela ner det.

– Vi har bara setts. Vi sa att vi skulle ses i studion för att vi ville träffas, så hade vi nån liten bit där som vi sjöng på, det är inte mer än så, sa han då.

Erik Segerstedt fortsatte dyka upp i olika sammanhang dock. 2014 tävlade han tillsammans med Sigrid Bernson i Let's dance, där han till slut kom på en fjärde plats. Han har också varit med i Körslaget.

Annons

Det gör Erik Segestedt i dag

Även om Erik Segerstedt har försvunnit lite från rampljuset så har han inte lagt musikkarriären på hyllan. Han syns ofta i Melodifestivalen-sammanhang, där han körat för bidrag både i Sverige och i Eurovision song contest. Han har också gjort den svenska rösten för Prins Hans i hyllade barnfilmen Frost.

Erik Segerstedt är nära vän med Melodifestivalen-vinnaren Robin Bengtsson, som är sambo med Eriks gamla danspartner Sigrid Bernson – något som gjort att de gamla Let's dance-deltagarna fått närmare kontakt igen.

– Han är en ganska nära vän till Robin så genom Robin har jag fått mycket tajtare kontakt med Erik i dag och han är ute och fikar hos oss och han och Robin giggade på Gotland tillsammans och då bodde vi allihopa i en sommarstuga några dagar, superkul att få in honom i mitt liv igen, har Sigrid Bernson berättat i podcasten Nemo möter en vän.

Erik Segerstedt 2021.
Se också: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
Se också: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar
Annons