Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag

07 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Idol har sänts nästan varje år sedan 2004 och gett upphov till många av landets stora artister.
Men genom åren har många också försvunnit från rampljuset, eller förändrats drastiskt.
Här är några av deltagarna i Idol – då och nu.
Annons
5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingarBrand logo
5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingar

Loreen Talhaoui, säsong 1

Många minns nog inte att Euphoria-sångerskan Loreen först medverkade i premiärsäsongen av Idol. Efter att ha varit med i programmet var det relativt tyst ifrån henne i några år, innan hon gjorde en strålande comeback i Melodifestivalen och senare vann Eurovision song contest 2012.

Annons

Sebastian Karlsson, säsong 2

Sebastian Karlsson kom tvåa i Idol, och förlorade mot Agnes Carlsson. 2007 gjorde han succé i Melodifestivalen med låten When the night comes falling, men efter några år lämnade han artisteriet och rampljuset. I dag är han bland annat röstskådespelare, och har gjort en av rösterna i Frost.

Markus Fagervall, säsong 3

Markus Fagervall vann Idol 2006, och spåddes en lysande framtid, men efter några år bröt han med sitt skivbolag, hade slutat skriva låtar och bodde i en husbil. Efter att ha börjat studera till kock i Umeå hittade han sin kärlek Emma, som han nu är gift och har barn med.

Annons

Marie Picasso/Shanta Liora, säsong 4

Marie Picasso vann Idol 2007, och stod mot Amanda Jenssen i finalen. Marie, som tidigare hade varit med i Big brother, drabbades efter Idol av en hjärntumör som hon kunde få bortopererad. Efter operationen valde hon att bryta med sitt gamla liv och byta namn till Shanta Liora.

Kevin Borg, säsong 5

Kevin Borg hade flyttat till Sverige från Malta 2007 för kärlekens skull, och tog svenska folket med storm. Efter att ha vunnit programmet blev han en framgångsrik musikalstjärna och gifte sig med flickvännen. Efter fyra år som gifta skilde de dock sig 2015. Han flyttade hem till Malta och har nu hittat kärleken på nytt.

Annons

Calle Kristiansson, säsong 6

Calle Kristiansson kom tvåa i en av de mest framgångsrika säsongerna av Idol – hans mottävlande var artister som Erik Grönwall, Mariette Hansson och Tove Styrke. Trots populariteten under programmet försvann Calle från rampljuset efteråt. Han spelar fortfarande musik och bor i Kristianstad.

Geir Rönning, säsong 7

Geir Rönning tävlade i säsongen som till slut vanns av Jay Smith, och med artister som Andreas Weise och Linnea Henriksson. Redan innan han var med var Geir en erfaren artist, och än i dag är han ute och spelar.

Annons

Amanda Fondell, säsong 8

Amanda Fondell var bara 17 år när hon vann Idol, i en final mot Robin Stjernberg. 2013 var hon med i Melodifestivalen, och har sedan dess släppt en del musik, men håller låg profil i branschen.

Kevin Walker, säsong 9

Kevin Walker ville bli både artist och fotbollsspelare – och lyckades med det. Han vann Idol 2013, efter att programmet haft ett års uppehåll, och har spelat för klubbar som AIK och Djurgården. Nu spelar han i Örebro och har två barn med sambon My.

Annons

Lisa Ajax, säsong 10

Lisa Ajax var den yngsta att vinna Idol när hon gjorde det 2014, blott 16 år gammal. Och sedan dess har hon hängt kvar i musik-Sverige. Lisa har tävlat flera gånger i Melodifestivalen, och har dessutom varit med i både Let's dance och The island.

Annons