Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Erika Persson går i mamma Gunillas fotspår – berättar om framtiden

08 feb, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftt
erika-persson-gunilla-persson-
Nu har Gunilla Perssons dotter Erika fyllt 19 år. I en lång intervju med Expressen berättar hon om sina framtidsdrömmar, och hon gör klart att hon gärna lever ett liv i rampljuset – precis som sin mor!
Annons
TV: 5 saker du vill veta om Erika PerssonBrand logo
TV: 5 saker du vill veta om Erika Persson

Kändisdottern Erika Persson, 19, har man kunnat följa i rutan sedan det att hon var ett litet barn, efter att hennes mamma Gunilla Persson, 63, började vara med i Svenska Hollywoodfruar på TV3 2011.

Gunilla och dottern Erika Persson under en pressfotografering för Svenska Hollywoodfruar 2010.
Gunilla och dottern Erika Persson under en pressfotografering för Svenska Hollywoodfruar 2010.

Och efter att kanalen valde att lägga ner programmet 2020 har man kunnat följa hennes liv på sociala medier, där både mamma Gunilla och Erika Persson själv delar sina liv inför många tusentals följare.

Annons

Erika Perssons framtidsdrömmar

Idag har Erika Persson hunnit fylla 19 år, och hon studerar sociologi, medievetenskap och kritiska globala studier på Pitzer College i USA. I en intervju med Expressen gör hon klart att hon även har en fabless för att skriva kortfilmsmanus, något som hon har möjlighet att göra via sina studier i Amerika.

– Jag skriver manus som tar avstamp ur mitt eget liv men också lite som ur en blogg som kretsar kring vad tonårstjejer går igenom, säger hon till Expressen och fortsätter förklara om sitt mål med sina filmstudier:

– Jag skulle vilja se mina kortfilmer komma till liv, säger hon. Jag älskar verkligen att skriva – det är en stor passion för mig. Jag jobbar mot att kunna göra film och till och med regissera dem. Men visst, jag älskar även skådespeleri, säger kändisdottern och menar att hon inte ser några problem i att leva ett liv i rampljuset framöver.

Erika Persson skriver egen musik

Att Erika Persson nu gärna tar ett steg mot vita duken, och ett liv i offentligheten skvallrar om att hon gärna lever sitt liv som sin Hollywood-fru till mamma. Utöver drömmar om en skådiskarriär ser hon även att det finns chans för en karriär inom musik. Hon skriver egna låtar och inspireras av sångaren Fiona Apple och pop-rockbandet från 99-talet, Mazzy Starr.

Annons

– Jag lägger mycket känslor och själ i min musik, så det är något jag jobbar på och som jag är väldigt förväntansfull inför.

Till sommaren väntar ett Sverige-besök för Erika Persson med familj, och i intervjun berättar hon att livet i Sverige står i bjärt kontrast till hennes tonårsliv i USA, eftersom hon på hemmaplan är ett välkänt ansikte för de svenska folket och inte hemma i staterna.

Mamma och dotra visar upp sig på stranden inför Hollywoodfruar 2011.

– Det är en helt annan värld, för min vanliga vardag är inte alls så, säger hon också.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Se också: Det här gjorde Svenska Hollywoodfruarna – innan HollywoodBrand logo
Se också: Det här gjorde Svenska Hollywoodfruarna – innan Hollywood
Annons
Annons