ernst kirchsteiger
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste
0:49

Efter reklamen: 5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

(0:49)

Slå på ljud

Ernst Kirchsteiger är aktuell med en ännu en säsong av succéprogrammet Sommar med Ernst i TV4. I år ska Ernst Kirchsteiger rusta upp ett gammalt skånskt fiskartorp men även få besök av kända gäster. Men vad vet vi egentligen om den charmiga programledaren?

Här är fem saker du inte visste om Ernst Kirchsteiger!

Vem är Ernst Kirchsteigers fru?

Ernst har varit gift med Ulla-Britt Kirchsteiger i 46 år och de träffades när de gick i gymnasiet i Karlskoga.

Ernst tog första steget - och snart blev de ett par. Då var de sjutton.

– Jag förstod snabbt att det här inte var någon vanlig kille. Han hade ett annat språk, kändes vuxen. Han var då som nu en romantiker och sa tidigt: "Vi ska skapa ett hem och ett bra liv tillsammans". Jag kände redan då att jag skulle få ett spännande och rikt liv med Ernst, har Ulla till tidningen Hemma med Ernst.

De har även två barn tillsammans och har gift sig två gånger.

Lisbeth Åkerman – det dolda privatlivet som tv-tittarna inte får se

Var bor Ernst Kirchsteiger?

Ernst bor i en 1600-talsgård utanför Örebro, och han och hans familj köpte huset för 34 år sedan.

– Jag bor i ett gammalt hus. Det äldsta jag vet om huset är att det var ett bröllop här 1662. Tanken svindlar. Jag är oerhört intresserad av svensk byggnadshistoria och att vandra i kyrkböcker. I grunden är jag en invandrarpojk, även om jag föddes i Sverige. Mina föräldrar kom hit från Österrike, där kyrkböckerna brann under kriget. Redan som barn var jag intresserad av historien om det nya landet, har han sagt till Expressen Leva & Bo.

Tv-profilen har även ett sommarhus på Österlen.

Hur lång är Ernst Kirchsteiger?

Ernst Kirchsteiger är 1,98 centimeter lång.

Vilka är Ernst Kirchsteigers barn?

Ernst har två söner tillsammans med Ulla-Britt, Sebastian, 36, och Ludvig, 31. De är båda involverade i sin pappas företag, något Ernst tidigare har lyft fram som en fördel.

– Det gör att jag får prata med mina barn varje dag. Det blir inte bara det där att man svänger över och fikar tillsammans, utan vi har dagliga resonemang. I och med det vet jag hur de mår och vad de gör, säger han och fortsätter:

– Det är också spännande att se sina barn växa upp och bli ansvarstagande vuxna. Jag blir stolt som pappa när det slår mig att de är kloka och kan en massa saker som inte jag kan, har han sagt till Expressen.

Prinsessan Diana – dödskraschen som chockade en hel värld

Vad är Ernst Kirchsteiger utbildad till?

Ernst har en utbildning som formgivare men har även arbetat som restauranglärare. Som kock skapar och formger han med mat som råvara.

Foto: TT

Mest läst