Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Därför saknas Ernst Kirchsteiger i tv-rutan i sommar

11 jun, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ernst Kirchsteiger
De senaste 24 åren har Ernst Kirchsteiger varit en självklar del av sommar-Sverige, med sina olika renoveringsprogram i SVT och TV4.
Men i sommar lyser ikonen med sin frånvaro i tv-rutan – här är anledningen till att vi inte får se Ernst Kirchsteiger i TV4.
Annons
Artisternas värmetips - så håller du sig sval i sommarBrand logo
Artisternas värmetips - så håller du sig sval i sommar

Få tv-personligheter är så omtyckta i Sverige som Ernst Kirchsteiger, 66 år. Sedan genombrottet i Sommartorpet på SVT 2000 har den händiga inredaren varit en självklar del av de svenska somrarna – lika mycket som Allsång på Skansen eller Morden i Midsomer.

Men den som hoppas få se Ernst Kirchsteiger i TV4 under sommarmånaderna blir dock besviken. Profilen är i full gång att spela in ett nytt tv-program, men det är inget vi kommer få se under semestertiden, bekräftar TV4:s presstjänst i ett mejl till Femina.

”Nytt innehåll med Ernst spelas in just nu, men kommer sändas längre fram. Det ser vi fram mot att berätta mer om”, skriver kanalens pressavdelning.

Det var 2007 som Ernst Kirchsteiger gick till TV4, efter sju år av framgång på SVT, där han också var julvärd 2004. På TV4 har han sen haft program som Sommar med Ernst och Jul med Ernst, och dessutom varit julvärd även i TV4. Ernst Kirchsteiger säljer också produkter inom kök- och heminredning, och hade till och med en tidning mellan 2012 och 2015.

Annons

Ernst Kirchsteiger: ”Alltid funnits”

På hösten 2023 hade programmet Hemma med Ernst premiär, där han i stället för de stora renoveringsprojekten som var typiska för Sommar med Ernst fokuserade på mindre heminredningsprojekt och -tips.

I en intervju med Expressen 2023 konstaterade Ernst Kirchsteiger att han märker att tittarna uppskattar hur konsekvent han har synts i tv genom åren.

– Ja, jag har hållit på i 24 år nu, och möter ibland unga människor som säger att det är så mysigt med mig för jag har alltid funnits. De har sett mig på tv sen de var jättesmå. Det finns något med den kontinuiteten, och att jag fortsätter att berätta mina historier. I en värld av Tiktok-klipp kan det vara skönt med någon som är konsekvent.

Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dagBrand logo
Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag
Annons