Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det sen för Eurovision-vinnaren Helena Paparizou

19 maj, 2021 
AvNina Nyström
Helena Paparizou 2015
Runt millenieskiftet var hon en av våra största stjärnor, och 2005 vann hon Eurovision Song Contest för Greklands räkning. Men vad gör Helena Paparizou idag? Och hur ser hon ut? Vi vet!
Annons
Helena Paparizou – då och nuBrand logo
Helena Paparizou – då och nu

I år är det 16 år sedan svensk-grekiska Helena Paparizou tog hem segern i Eurovision Song Contest i Kiev, Ukraina med låten My Number One. I årets Eurovison syns hon dessutom i rutan i mellanakten Rock the roof.

Vad gör Helena Paparizou annars idag? Och vad har hon gjort sedan 2005?

Helena Paparizous tidigare karriär – succé med Antique

Helena Paparizou föddes 1982 i Borås av grekiska föräldrar. 1999 slog hon igenom i duon Antique tillsammans med Nikos Panagiotidis (minns du Opa Opa och Dinata Dinata?). Helena Paparizou har förutom 2005 även tävlat för Grekland i Eurovision ytterligare en gång – 2001 sjöng Antique låten Die for You. Sedan 2003 har hon dock satsat på sin solokarriär.

Helena delar gamla minnen med Antique.

Det här gör Helena Paparizou idag

Helena Paparizou är en riktig superstjärna i Grekland och har släppt musik regelbundet de senaste 20 åren, senast i vintras kom albumet Aphorosis. Hon är den artist som tagit emot flest priser på den grekiska musikkanalen MAD:s årliga gala, och den enda som fått priser varje år sedan galan startade 2001.

Helena Paparizou idag.

Parallellt med artistkarriären har hon de senaste åren också varit en del av juryn i tv-programmet och talangjakten The Voice of Greece.

Annons

2014 gifte sig hon sig med den grekiska affärsmannen Andreas Kapsalis.

Deltog i Melodifestivalen 2014

Men det här inte bara i Grekland som Helena synts och hörts under årens lopp. Helena Paparizou framförde också den officiella låten till EM i friidrott 2006 Heroes, som då blev listetta i Sverige. Här i Sverige har hon även medverkat på soundtracket till Arn-filmerna och 2012 deltog hon i svenska Let’s Dance, men röstades ut efter tre program. Kanske minns du också att hon faktiskt deltog i Melodifestivalen 2014 med låten Survivor, som slutade på en hedrande fjärdeplats.

2019 återförenades Antique för första gången sedan bandet splittrats, för en spelning på festivalen ”Vi som älskar 90-talet” i Göteborg.

Källa: Wikipedia, Instagram, Aftonbladet

Annons