Dahlgen och Attling

TT

Musikern Eva Dahlgren och designern Efva Attling gifte sig för 26 år sedan. De hade träffats några år tidigare samtidigt som Attling var gift med en annan artist, nämligen Niklas Strömstedt.

Se också: Efva Attling och Eva Dahlgrens kärlekssaga
0:45

Efter reklamen: Se också: Efva Attling och Eva Dahlgrens kärlekssaga

(0:45)

Slå på ljud

Efter så många år ihop har Eva Dahlgren hittat en ingrediens i förhållandet som gör att de fungerar bra ihop.

Hon beskriver sig själv som en gräsklippare och sin fru som en Ferrari.

– För gräsklipparen är det bra att ha en Ferrari vid sin sida, eftersom gräsklipparen är lite väl ospontan ibland, medan gräsklipparen i sin tur kan hålla tillbaka Ferrarin när det behövs, säger hon i en intervju med Icakuriren.

Sarah Jessica Parkers fina hyllning efter dödsfallet i familjen

”Att göra överilade grejer rimmar inte med mig”

Dahlgren säger att hon gärna tar saker och ting på allvar.

– Jag är lite långsammare, lite trögare, men trivs rätt bra med det. Jag gillar att sova på saken och ta det lite lugnt. Att göra överilade grejer rimmar inte med mig.

Paret har gift sig fyra gånger, och det finns ett bröllop som sticker ut lite mer än de andra.

– Hm, vi hade ett jättestort bröllop med barn, föräldrar och vänner, när det äntligen blev tillåtet med könsneutrala äktenskap. Det var en underbar dag, mycket känslosam, samtidigt som jag nästan blir arg att när jag tänker på det – att det var först 2009 som vi tilläts gifta oss, säger Eva Dahlgren till Icakuriren.

Dahlgren ger ut självbiografi

Eva Dahlgren är nu aktuell med sin självbiografi Instrumenten.

– Eftersom jag har blivit så omskriven och filtrerad genom andra under så många år, så känner jag att jag måste berätta själv vem jag är. Inte bli beskriven hur jag är, utan hur jag faktiskt är. Sen har jag funderat om det är viktigt eller inte, det kanske inte är viktigt? Det viktiga är kanske mina låtar och människor som lyssnar på dem, att de kan sätta sig in i dem och vad de känner när de lyssnar på det där. Jag är kanske helt obetydlig i allt detta. Men sen började jag skriva bara, och så har jag plåtat väldigt mycket, så jag la till en bild. Då kände jag ”vad fint det blev – jag gör en till”, säger hon i en intervju med Femina.

Se också: Eva Dahlgrens stilögonblick genom tiderna
0:59

Efter reklamen: Se också: Eva Dahlgrens stilögonblick genom tiderna

(0:59)

Slå på ljud
Mest läst