Eva Röse med sin man Jacob
TV: 6 ikoniska kärlekspar vi minns
1:08

Efter reklamen: TV: 6 ikoniska kärlekspar vi minns

(1:08)

Slå på ljud

Eva Röse har varit i rampljuset sedan hon som tonåring var programledare i Disneyklubben tillsammans med Alice Bah Kuhnke och Johan Petersson i början av 90-talet. Sedan dess har hon blivit en av Sveriges mest folkkära skådespelare med tv-serier som Maria Wern och Heder, och filmer som Kopps och Göta Kanal 2.

I privatlivet hittade skådespelaren rätt redan för 17 år sedan, när hon blev tillsammans med maken Jacob Felländer, som är fotograf och konstnär. Men även om Jacob uppenbarligen var rätt val för Eva, så var det inte kärlek direkt för skådespelaren.

Eva Röse med och Jacob Felländer år 2005.

Foto: Karin Törnblom/TT

– Det sa i alla fall inte klick vid första ögonkastet. Det var inte som för kungen. Det tog lite tid, har hon berättat i en intervju med Mitt i.

Jessica Almenäs om mammalivet med sönerna Jack, Dylan och Sam

Eva Röse och Jacob Felländer var tillsammans i tio år, och hade redan hunnit få tre av sina barn, innan de slog slag i saken och till slut gifte sig. Nu har paret fyra barn – Floyd, 13, Flynn, 12, Florian, 9, och Franke, 4.

Så får Eva Röse familjelivet att fungera

Redan innan minstingen Franke föddes hade familjen utmaningar med att få ihop vardagen, med tre barn och två föräldrar med kreativa yrken som inte jobbar vanliga kontorstider. Med hjälp från familj och vänner har de dock fått det att gå ihop.

Tv-kvinnornas bortglömda karriärer – innan de blev programledare

– Nog fan blir det lite rörigt ibland! Men om man får hjälp med det praktiska när man är borta mycket så försvinner en stor, tung klump av stress och skit. Och jag fick ett riktigt ”föräldraångesttips” en gång när Floyd var liten, en vän sa att hon hade en inre tävling med sig själv om vem som träffade barnen mest – hon eller förskolepersonalen? En jobbig, men bra måttstock. Jag tänker också så ibland: Tur att Florian vaknar tidigt, då hinner vi ses tre timmar före lämning, har hon sagt till Mama.

Eva Röse med maken Jacob Felländer och deras fyra barn.

Charlotte Brunzell/TT
TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex
1:13

Efter reklamen: TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex

(1:13)