Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Eva Rydbergs barn har vuxit upp – går i hennes fotspår

13 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAlice Strid/TT.
På lördagen tävlar Eva Rydberg med Ewa Roos och bidraget Rena rama ding dong i Melodifestivalen.
Men Eva är inte den enda konstnärliga själen i sin familj – hennes barn har nämligen gått i hennes fotspår.
Det här kan du känna igen barnen Karl och Birgitta Rydberg från!
Annons
(FEMINA) Skådespelare som spelat mot sina egna barnBrand logo
(FEMINA) Skådespelare som spelat mot sina egna barn

77-åriga Eva Rydberg har stått på scen större delen av sitt liv, och på lördag tävlar hon i Melodifestivalen för andra gången på 44 år. 1977 tävlade hon med den Tomas Ledin-skrivna låten Charlie Chaplin och på lördag tävlar hon och kollegan Ewa Roos, 71, med låten Rena rama ding dong – en låt som driver med sociala medier.

Eva Rydberg har varit underhållare i många former under åren – både som artist, skådespelare och i revyer. Hon är också chef på Fredriksdalsteatern i Helsingborg sedan 1994 – en utomhusteater som ett vanligt år lockar 50 000 personer i publiken.

Intresset för scenkonst har hon också fört vidare till sina barn, Karl och Birgitta Rydberg. Karl och Birgitta har nämligen valt att satsa på skådespelarkarriärer båda två.

Det har Eva Rydbergs dotter Birgitta gjort

Birgitta Rydberg, född 1980 med Eva Rydberg och Tony Johansson som föräldrar, har satsat på en karriär som teaterskådespelare, och gjorde sin första roll på Fredriksdalsteatern 1997, när hon var 17 år. Sedan dess har hon spelat i en pjäs om året på teatern fram till 2018, och samtidigt varvat det med roller i uppsättningar på teatrar som Maximteatern, Intiman, Helsingborgs statsteater och Chinateatern. 2009-2010 spelade hon rollen som Penny i Hairspray på just Chinateatern.

Annons

Birgitta Rydberg är i dag 40 år, och gift med maken Robert Rydberg, som är artist och skådespelare. Paret gifte sig 2010.

Birgitta Rydberg med komikern Thomas Petersson.

Karl Rydbergs karriär – spelat i Maria Wern

Birgittas sex år äldre halvbror Karl Rydberg, 46, har en spretigare karriär än sin syster. Karl har haft roller i både teater, serier och film, men också jobbat bakom rampljuset som ljudtekniker och produktionsassistent.

Redan 1979 gjorde han tv-debut, när han fem år gammal spelade Minitrollet i klassiska julkalendern Trolltider där mamma Eva Rydberg gjorde en av sina mest folkliga roller.

Efter det dröjde det 17 år till 1996 innan Karl tog klivet upp på scenen på Fredriksdalsteatern i uppsättningen Upp till camping. Karl Rydberg har haft roller i filmer som Om Sara, Hata Göteborg och Maria Wern – Smutsiga avsikter. Senast 2019 spelade Karl Rydberg i tv-serien Playa del Sol.

2015 spelade han i musikalen Snövit, mot Nanne Grönvall, på Maximteatern i Stockholm.

Nanne Grönvall och Karl Rydberg.

Läs mer:

Annons