Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Exmaken om relationen mellan Lotta Engberg och Mikael Sandström

01 okt, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Lotta Engberg, Mikael Sandström och Anders Engberg.
Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström har kilat stadigt i två ord.
Nu berättar hennes exmake Anders Engberg om mötet med ”Soldoktorn”.
Annons

Romansen mellan Lotta Engberg och Mikael Sandström började med offentligt flirtande i kvällstidningarnas artiklar och ledde till att hon sommaren 2020 bjöd hem honom. Tv-läkaren han föll pladask.

– Lotta hade en lång trappa som gick upp till huset. Vid halva trappan var det klart. Jag var kär, har doktor Mikael Sandström sagt i efterhand.

Se också: Lotta Engbergs stilresa genom årenBrand logo
Se också: Lotta Engbergs stilresa genom åren

Strax efteråt flyttade de ihop, och lever nu lyckligt tillsammans i Göteborg.

– Det gick snabbt, men inte för snabbt. Vad är det värsta som kan hända och vad har man i vågskålarna? I den ena skålen är det total lycka, glädje och tvåsamhet. Eller så var du inte så charmig som jag trodde, vi delar på oss. Det är som vaccinet, fördelarna överväger riskerna. Vad som blir i en framtid och vad som händer nästa år och året efter det vet jag inte, men vi påtar på i trädgården som om vi ska bo här nästa år också och planterar inte ettåriga växter, har Mikael Sandström tidigare berättat för Aftonbladet.

Annons

Anders Engberg om Lotta och Mikaels relation

Långt innan de två blev ett par hade Lotta Engberg ett förhållande med dansbandsmusikern Anders Engberg. De har två barn ihop – döttrarna Malin och Amanda.

För Hänt berättar han nu om mötet med exfruns nya partner.

– Ja då, vi har träffats. Han är en trevlig shomme och de passar väl uppenbarligen bra ihop även om de är omaka på ett sätt, säger han till Hänt och berättar vad han menar med att de är omaka:

– De kommer från helt olika världar, det är väl olikheten. Men som sagt brukar omaka funka bra ihop. Ibland är olikheterna bra men det har väl med personligheterna att göra också.

Golfplanerna med Lotta och Mikael

En sak som Lotta Engberg och Mikael Sandström har gemensamt, inte bara med varandra utan och med Anders Engberg, är att de spelar golf. Och de har mötts på golfbanan.

– Vi har golfat ihop men inte i år. Jag har väl föreslagit att vi ska ta en liten fight framöver men vi får se när vi kan sammanfalla, säger Anders Engberg till Hänt.

Så träffades Dr Mikael och Lotta EngbergBrand logo
Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons