Anna Brolin

TT
Se också: 6 saker du vill veta om Anna Brolin
1:25

Efter reklamen: Se också: 6 saker du vill veta om Anna Brolin

(1:25)

Slå på ljud

Tv-profilen, sportjournalisten och programledaren Anna Brolin har lett både stora sportevenemang som hockey-VM i Moskva 2007, fotbolls-EM 2008 i Österrike/Schweiz och fotbolls-VM i Sydafrika 2010, och realityprogram som Biggest Loser och Farmen. I dag ser vi henne bland annat i Efter fem på TV4.

I den sistnämnda programmet intervjuade hon nyligen Carolina Gynning som var där för att prata om bland annat Ruben Östlunds film Triangle of sadness och hur det var att gå på röda mattan i Cannes.

✔︎ Det här är Anna Brolin

Anna är uppvuxen i Enköping.

Innan tv-karriären jobbade hon bland annat som tennistränare och aerobicsinstruktör på Cypern.

År 2006 inledde hon tv-karriären på Viasat Sport. Två år senare bytte hon till TV4 där hon fortsatte leda stora sändningar från idrottsmästerskap.

2011 blev hon programledare för Nyhetsmorgon. Och därefter har hon lett program som Spårlöst och Biggest Loser. 2020 tog hon över efter Paulo Roberto som programledare för Farmen.

Källa: Wikipedia

Carina Bergfeldt och Tareq Taylors gemensamma uppdrag

Anna Brolins förvandling

Då kände Anna Brolin att det var läge att matcha röda matta-looken.

”När man ska leva upp till moviestargäster som Carolina Gynning så är det så är det ytterst tacksamt att ha Linda Fernström bakom penslarna”, skriver Anna Brolin i ett inlägg Instagram där hon också visar upp sin look.

Det här gillas skarpt av kollegorna och vännerna.

”Jisses!”, skriver TV4-kollegan Soraya Lavasani i en kommentar.

”Magiskt vacker! Beauty and a lot of brain!”, kommenterar Rania Shemoun Ohlsson, och Caroline Gynning själv hyllar looken:

”Du var så het igår”, skriver hon.

Maggie Gyllenhaal och dottern Ramona på Paris fashion week ihop

Anna Brolins följare gillar också vad de ser.

”Vacker bild på vacker kvinna”, skriver en person.

”Två vackra powerkvinnor”, skriver en annan.

”Anna du är så vacker. Så bra på tv också. Roligt att sätta på tvn och du är där”, tycker en tredje.

Anna Brolin om näthatet

Anna Brolin hyllas allt som mest för sina insatser fram tv-kameran, men det finns tillfällen då också få utstå mindre positiva kommentarer. Förutom att tvåbarnsmamman Anna Brolin i sin karriär inom sporten fått utstå fördomar eftersom hon är kvinna, får hon även utstå en mängd med näthat. I en intervju med Amelia har hon tidigare berättat att människor ger sig på hennes utseende.

– Jag blir fortfarande förvånad över digniteten på elakheterna. Finns det ingen gräns? Jag får höra att jag är för fet för att vara med i tv efter nästan varenda sändning. ”Hur kan du ha på dig så kort och tajt kjol när du ser ut så?” Vad är det som triggar folk att skriva så?, frågar hon sig i intervjun och fortsätter:

– Jag drar storlek 38, vilket torde anses ganska normalt. Men det verkar finnas någon sorts föreställning om att man måste vara superskinny för att få vara programledare i tv?

Se 5 kändispar du inte visste har barn ihop
0:38

Efter reklamen: Se 5 kändispar du inte visste har barn ihop

(0:38)

Slå på ljud
Mest läst