Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Familjens stöd till Leif GW Persson under tuffa perioden

21 dec, 2020 
AvAino Oxblod
FotografOlle Sporrong/Expressen/TT
Leif GW Persson.
Leif GW Persson har hållit sig hemma större delen av året, för att skydda sig från coronavirusets framfart.
Nu skriver han om det tunga året han har bakom sig, och hur stödet från hustrun och barnen är det enda normala han haft – samtidigt som han sörjer hur krogbranschen drabbats.
”Mina krognotor har minskat dramatiskt och jag beklagar av hjärtat att jag bidragit till den djupa kris som branschen hamnat i”, skriver Leif GW Persson På Instagram.
Annons
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW PerssonBrand logo
10 grejer du kanske inte visste om Leif GW Persson

Leif GW Persson har drabbats hårt av coronapandemin. Kriminalprofessorn, som både är över 70 år och har haft hjärtproblem, är i riskgrupp för viruset, och har därför valt att hålla sig hemma under större delen av året.

Nu skriver han om sina tankar om året, och hur han har fördrivit tiden i ensamhet.

”Eftersom det är jul får det bli ”Oh, Stilla natt”, ett passande val med tanke på året som snart har passerat. I mitt fall ett ”Stilla Liv” där jag mest suttit på kammaren i hopp om undgå farsoten som härjar därute. Istället för att träffa andra människor har jag läst högvis med böcker, förundersökningar och domar, löst ett oräkneligt antal sudokun för att hålla koll på att jag inte har blivit tokig på allvar och tittat på alldeles för många TV-serier som alla haft det gemensamt att de handlar om brott”, skriver Leif GW Persson på Instagram.

Leif GW Perssons hjälp av familjen under tuffa tiden

Genom sin familj har han ändå haft ett socialt umgänge, även om mötena med barn och barnbarn varit utan kramar och närhet. Samtidigt sörjer GW också att han inte kunnat gå på restaurang som vanligt, och känner med alla de som drabbats av restriktionerna.

Annons

”Det normala liv som funnits kvar har bestått i umgänge med min hustru och samtal med mina barn och barnbarn på coronasäkert avstånd. Mina krognotor har minskat dramatiskt och jag beklagar av hjärtat att jag bidragit till den djupa kris som branschen hamnat i”, skriver han.

Professorn uppmanar nu alla att hålla ut, och tro på hopp om förbättring under 2021, med mer ljus och vaccineringarnas positiva påföljder.

”Nu väntar en ”Stilla” julhelg nere på gården. I lägen som detta gäller det att bita ihop och hålla modet uppe och snart kommer solen tillbaka, ska ni se. Med den följer ljuset och värmen och så småningom lägre risk för coronasmitta. Därmed äntligen dags att se fram mot ett mer normalt 2021. God Jul och Gott Nytt på er allesammans”, skriver han.

Läs mer:

Annons