Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Félice Jankells tuffa uppväxt med Thorsten Flinck – relationen i dag

08 nov, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Félice Jankells tuffa uppväxt med Thorsten Flinck – relationen i dag
Félice Jankell och pappa Thorsten Flinck har inte pratat på över tio år.
Det avslöjar dottern när hon berättar om uppväxten med – eller utan – honom.
Annons

Félice Jankell, 30, föddes in i offentligheten som dotter till journalisten Annika Jankell, 60, och skådespelaren Thorsten Flinck, 61.

5 saker om Félice Jankell du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Félice Jankell du kanske inte visste

Uppväxten var inte enkel, det har både Félice och lillasystern Happy Jankell, 28, vittnat om. Faderns liv kantades av missbruk, och Flinck själv har berättat om hur besviken han är över sin insats som far.

– Jag kan bli väldigt ledsen över att jag inte... att jag inte fick göra pappagrejen när barnen var 6-7 år, sade han i Malou efter tio.

”Jag är inte uppvuxen med min pappa alls”

När storasyster Jankell gästade Bianca Ingrossos självbetitlade talkshow förra veckan, öppnade hon upp om hur det var att ha Thorsten Flinck som far.

– Jag är inte uppväxt med min pappa alls. Mamma var ensamstående med mig och min syster, och pappa mådde inte så bra när jag växte upp. Han var missbrukare, säger Félice Jankell i programmet.

Annons

Hon beskriver sig själv som överbeskyddande mot sin mamma och syster – och att relationen till Happy, som hon beskriver som ”sitt syre, sin astmaspray” var avgörande för uppväxte.

– Att leva med en missbrukare, eller att ha det väldigt nära en, är en otrolig kamp och det tar väldigt mycket på hela ens själ och hjärta. Men att också ha det när man är liten och går till skolan och alltid veta att det är en löpsedel och alltid bemöta det. Det var jättejobbigt. Och eftersom jag är storasyster tror jag att jag ville skydda Happy väldigt mycket och att jag ville skydda mamma.

Félice Jankell och Thorsten Flinck har ingen kontakt

Hur ser relationen mellan far och dotter ut i dag då? Inte toppen. Félice Jankell berättar nämligen att hon, till skillnad från sin syster, inte haft någon kontakt med sin fader på över ett decennium.

– Pappa har Happy kontakt med, men jag har inte så bra kontakt. Det här låter hemskt, men jag har inte pratat med min pappa på elva år, säger hon i Bianca Ingrossos talkshow.

5 saker du vill veta om Annika JankellBrand logo
5 saker du vill veta om Annika Jankell

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons