Vem är Newkid?

Alexander Ferrer föddes andra december i Uddevalla 1990, och går under artistnamnet Newkid. I Så mycket bättre konstaterar han dock att han föredrar att kallas Alex – det är bara hans mamma som säger Alexander.

Han har släppt ett nytt album, Mount Jhun, som är döpt efter hans eget filippinska namn.

– Jhun är mitt filippinska namn, och nu namnet på en fiktiv vulkan som symboliserar mig och mina känslostormar, har han sagt till Veckorevyn.

Vad har Newkid släppt för musik?

Newkid släppte sin första låt redan 2007, och 2009 gästade han på låten Lever min dröm med Lorentz och Sakarias. 2011 släppte han skivan Alexander JR Ferrer. Sen blev det tyst från honom, tills hans 2017 gjorde comeback med låtar som Kate Moss och Drama, som du säkert har hört på radio.

Varför försvann Newkid från rampljuset?

Den sex år långa pausen berodde till stor del på en konflikt med hans skivbolag, som gjorde att han inte kunde släppa ny musik på så många år.

– Om jag hade fått välja helt själv hade jag inte tagit pausen. Men jag hamnade i en kontraktstvist som inte löste sig på många år och började jobba med ett annat bolag som tog upp all min tid. Men när jag väl släppte musik igen var det en sådan befrielse och jag tänkte bara ”shit, vad fan har jag gjort? Hur kunde jag tro att jag kunde leva utan att göra musik?”, sa han i en intervju med Aftonbladet 2018.

Har Newkid en flickvän?

Ja, det har han. Men artisten väljer att hålla sin kärlek hemlig för allmänheten, och har inte gått ut med hennes namn på sociala medier, något han hänvisar till att både han och hon vill att relationen ska vara privat.

Alex har tidigare varit tillsammans med influencern Fanny Lyckman, som han också spelade in ett realitytv-avsnitt med 2012, som fortfarande finns att se på Kanal 5.

Där har du sett Newkid nyligen

I november uppträdde Newkid tillsammans med Molly Sandén i Idol, med låten Jag mår bra nu, som de har släppt tillsammans. Molly Sandén hyllade Newkid på sin Instagram.