Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Fi Lindfors är Feminas nya bloggare: "Det känns oerhört fint med en fristad"

09 maj, 2022 
AvJenny Lundberg
Fi Lindfors är Feminas nya profil och bloggare
Fi Lindfors har tusentals följare på Instagram där hon delar med sig av sin kamp mot orättvisor och lyfter viktiga samhällsfrågor. Hon skriver om vardagspusslet och inspirerar kvinnor att stå upp för sig själva. Nu välkomnar vi henne till Femina!
Annons
Fem frågor att ställa dig själv – som minskar din stressBrand logo
Fem frågor att ställa dig själv – som minskar din stress

På Instagram delar Fi Lindfors med sig om allt från klimakteriet, föräldrarskap, orättvisor i samhället till mammakroppen och en hel del inspirerande tjejpepp. Hon skriver om ämnen som berör och svarar på följarnas frågor och funderingar. Nu finns hennes nya blogg att läsa här hos oss på Femina.

Fi Lindfors ny bloggare på Femina
På Instagram har Fi Lindfors tusentals följare.

Lär känna Fi Lindfors – 7 snabba frågor

Fi Lindfors är vår nya bloggare och profil på Femina. Vi har passat på att ställa sju snabba frågor för att lära känna henne lite bättre!

Välkommen till Femina – hur känns det att börja blogga?

– Tack, det är helt galet härligt att vara här! Jag har censurerats mer än vanligt på Instagram den senaste tiden. Inlägg har plockats ned och hoten om avstängning haglar tätt. Det känns oerhört fint med en fristad och att ni håller space för kvinnor som lyfter jämställdhetsfrågor. Jag ser verkligen fram emot utrymme att kunna brodera ut och slippa tänka på att anpassa mig för att inte bli tystad.

Annons

För de som inte känner dig – berätta, vem är du?

– Jag är en åsiktsbenägen naturkraft mitt i livet med en fäbless för det skrivna ordet, statistik och att sätta (inte alla) män på plats i mitt kommentarsfält och i mina DM’s på Instagram. Jag har så länge jag kan minnas stått upp mot orättvisor. Kanske är jag en sådan sort. Kanske utlöstes det av nyhetsinslag om svältande barn redan när jag var fem. Jag vet i alla fall en sak. Att när en judisk överlevare från andra världskriget var i min skola och berättade sin historia och konstaterade att det monstruösa han utsatts för endast kunde begås för att vanliga människor såg bort och var tysta, så bestämde jag mig för att aldrig någonsin se bort eller vara tyst. Sedan är jag också mamma till två fantastiska tjejer, vilket har gjort min kamp mot orättvisor till någonting mycket större.

Fi Lindfors intervju på Femina
Fi Lindfors har så länge hon kan minnas stått upp mot orättvisor.

Vad kommer läsarna att få ta del av i din blogg?

– Samtida betraktelser, mycket tjejpepp, en massa jävlar anamma och allt som jag håller mig från att skriva på Instagram.

Annons

Beskriv dig själv med tre ord.

– Paradoxal, nyfiken och snäll. Eller kanske vass, smart och rolig. Beror nog på dagsform och humör.

Finns det något du inte skriver om eller delar med dig av?

– Sådant som inte är helt mitt att dela. Jag hyser den djupaste respekt för mina nära och kära. Jag är personlig, men inte privat.

Vad inspirerar dig?

– Starka, driftiga kvinnor. Godhet, generositet och människor som vågar stå i sin sanning.

Slutligen, vad önskar du att du kunde?

– Att flyga vore ju smutt. Men mest av allt önskar jag att jag kunde ombesörja så att världen blev jämställd på riktigt.

Fi Lindfors

Ålder: 42 år.
Familj: Barnen Marielle, 9 och Corinne, 5 och hunden Doris.
Bor: Stockholm.
Jobb: Egenföretagare, konsult och bloggare på Femina.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons