madeleine gala childhood skor

Som en discodrottning tog prinsessan Madeleine över röda mattan iförd i en fantastisk glitterskrud. Men det var inte hennes glänsande galakläning som sände det hemliga budskapet – utan skorna!

Madeleine i glitterklänning och Carl Philip på röda mattan.

Under kvällens Childhoodgala såg vi prinsessan i ett par genomskinliga klackar i plast med små svarta stjärnor. Att hon valde att uppmärksamma just stjärnor denna afton är ingen slump. Stjärnor har varit en återkommande symbol i hennes liv den senaste tiden, skriver Svensk damtidning.

Madeleines klackar med stjärnor.

Stjärna på latin är ”Stella”, vilket också är namnet på huvudpersonen i hennes barnbok Stella och hemligheten som lanserades i samband med Childhoods 20-års jubileum.

Stella och hemligheten handlar om integritet, självkänsla och förtroenden – hjärteämnen för prinsessan Madeleine som brinner för barns rättigheter och integritetsfrågor. Childhood Foundation jobbar just för att motverka våld och sexuella övergrepp mot barn.

När Madeleine gick ut med boknyheten delade prinsessan även med sig av en ny bild på sig själv. Och på bilden bär Madeleine ett par guldiga stjärnörhängen.

Madeleines örhänge.

Örhängena är från Ebba Brahe som prinsessvännen Charlotte Ramel står bakom. Charlotte har tidigare designat en smyckekollektion till förmån för Childhood i syfte att skapa medvetenhet kring barnrättsfrågor och specifikt Childhoods initiativ #EyesWideOpen.

 

Läs mer:

Se kändisarna på Childhood-galans röda matta

Prinsessan Madeleine författardebuterar –här är allt vi vet om hennes nya bok!

Prinsessan Madeleine om klänningspaniken på bröllopet

Madeleine startar eget instagramkonto

Foto: Charles Lidbom, IBL/Ola Axman